Mainos

Poliisi: Näin pääset turvallisesti perille pääkallokelissä

Huomiseen joulun menoliikenteeseen ennustetaan huonoa ajokeliä. Huomisiltana maan etelä- ja keskiosaan on luvassa sankkaa lumipyryä, jopa lumimyrskyä.

Liikkuvan poliisin ylikonstaapeli Jussi Pohjonen kertoi MTV:n Huomenta Suomessa, miten huonossa säässä on mahdollista päästä ehjänä perille.

- Erittäin huolellinen etukäteissuunnittelu on tarpeen. Mitä pidempi matka, sitä enemmän aikaa kannattaa käyttää matkan suunnitteluun sekä seurata sääennusteita ja tehdä suunnitelmia kelin mukaan. Jos on mahdollista muuttaa matkareittiä tai matka-ajankohtaa, on syytä ottaa nämä asiat huomioon. Ennen kaikkea se, ettei tehdä liian tiukkaa aikataulua eikä ainakaan aleta ottaa aikataulua kiinni ajamalla, se on se viimeinen virhe.

Liikenneasiantuntijoiden mukaan joululiikenteessä kannattaisikin luopua aikatauluista kokonaan.

- Ei se joulu sieltä mihinkään karkaa, kyllä se liikennevirta vie, muistuttaa liikennetiedottaja Esko Riihelä.

Ennen matkaan lähtöä on syytä vilkaista myös auton kuntoa.

- Kannattaa katsoa lasinpesulaitteet kuntoon ja ehkä jäähdytinnesteen pakkaskestävyys. Auton oven lukot on hyvä katsoa sekä totta kai valot. Näillä yleisillä neuvoilla aika pitkälle pärjää, sanoi Pohjonen.

Myös lämpimät vaatteet on syytä ottaa autoon varmuuden varalle mukaan.

Lue myös:

Ylikonstaapeli Jussi Pohjosen ja liikennetoimittaja Esko Riihelän neuvoja joululiikenteeseen (Huomenta Suomi 22.12.2009)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.