Mainos

Poliisi muistuttaa juhannuksen juhlijoita: Aurinkoa aivoille, poutasäätä päähän

Poliisi valvoo juhannuksen liikennettä sekä teillä että vesillä. Valvonnan kohteina ovat maanteillä erityisesti ajonopeudet ja ohitukset sekä vesillä kuljettajien kunto ja pelastusliivien käyttö.

Juhannusviikonloppuisin rattijuoppoja on yleensä jäänyt kiinni selvästi enemmän kuin muina viikonloppuina. Myös tänä juhannuksena poliisi keskittää voimiaan rattijuopumusvalvontaan etenkin juhlapaikkojen läheisyydessä.

Rattijuopumuksia ja niistä aiheutuneita onnettomuuksia sattuu kesällä tilastollisesti eniten. Viime vuoden kesä-heinäkuussa peräti 21 henkilöä menetti henkensä rattijuopon aiheuttamissa liikenneonnettomuuksissa.

Kaksi kolmannesta rattijuoppojen aiheuttamasta kuolonkolarista tapahtuu valtateitä alempiluokkaisella tiellä. Poliisin mukaan erityisesti nuorten kuljettajien osuus korostuu kesän alkoholionnettomuuksissa.

Viisaasti vesillä

Poliisi valvoo liikennettä juhannuksena myös vesillä. Vesiliikenteen valvonnassa poliisi keskittyy etenkin ruorijuopumuksen, pelastusliivien käytön sekä veneen varusteiden valvontaan. 

Poliisi muistuttaa myös, että alkoholi ja vesiliikenne eivät sovi yhteen ja seuraukset siitä voivat olla ikäviä. 


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.