Mainos

Poliisi: Mökkimurtoja torjutaan riistakameralla ja naapuriavulla

Moni mökkeilijä alkaa näihin aikoihin laitella kesäasuntoaan talvikuntoon. Samalla käynnistyy toinen mökkimurtojen sesonkikausista.

–Syksyllä illat pimenevät ja suuri osa mökeistä on arkisin tyhjillään. Mökit ovat kuitenkin hyvin varusteltuina, koska siellä käydään vielä viikonloppuisin, ylikonstaapeli Harri Kääpä Etelä-Savon poliisilaitokselta sanoo.

–Ensimmäinen murtokausi on keväällä, jolloin mökkiä aletaan varustella eikä lumi enää haittaa kulkemista. Kun mökkiläiset tulevat maalle, he ilmoittavat poliisille talven aikana tehdyistä murroista.

Mikkelin seudulla askaroivat melko tasapäisesti sekä kotimaiset, että ulkomailta tulevat murtoryhmät. Poliisin mukaan pienetkin murrot kannattaa ilmoittaa poliisille.

–Kun joku mökkimurtoa selviää, samassa yhteydessä saattaa paljastua jopa useita kymmeniä samojen tekijöiden tekemiä murtoja. Sen takia on tärkeä ilmoittaa pienetkin murrot ja epäilyttävät havainnot, Kääpä muistuttaa.

Mikkelissäkin poliisi on pyytänyt ilmoituksia mökkialueilla liikkuvista epäilyttävistä autoista, joista saatetaan tarkkailla mahdollisia murtokohteita. Mökkien murtosuojaukset ovat ylikonstaapelin mukaan aiempaa paremmalla tolalla.

–Tekniikka paranee koko ajan ja se on yhä edullisempaa. Monelle mökille on asennettu riistakameroita, jotka saattavat lähettää liiketunnistimen avulla reaaliaikaista kuvaa mökin omistajalle. Ne ovat auttaneet murtojen selvittämisessä. Uskon, että myös suojauksesta varoittavilla kylteillä on estetty monta murtoa. Perinteinen naapuriapu eli yhteisesti sovittu alueen tarkkailu on lisäksi hyvä ja halpa keino.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.