Mainos

Poliisi: MM-kisat houkuttelevat rikollisia

Elokuun yleisurheilun MM-kisat uskotaan vetävävän pääkaupunkiseudulle myös kansainvälisiä rikollisia.

Poliisi pitää todennäköisenä, että Elokuun yleisurheilun MM-kisat vetävät pääkaupunkiseudulle mm. järjestäytyneitä taskuvarasjengejä ja parittajia.

Kisojen aikana pääkaupunkiseudulla työskentelee päivittäin useita satoja poliiseja. Vahvistusta saadaan eripuolilta Suomea - poliiseilla on kisojen aikana valtakunnallinen lomakielto.

Tuleviin kisoihin poliisi on joutunut varautumaan uudella tavalla.

-Näiden kisojen turvajärjestelyille on poikkeuksellista rikostiedustelun ja analyysitoiminnan tehostaminen ja mukaantulo uhka-arvioiden laadinnassa. Se ei perustu pelkästään kansalliseen vaan myös kansainväliseen yhteistyöhön, jossa ovat mukana Europolin ja Interpolin jäsenvaltiot, kertoo apulaispoliisipäällikkö Jari Liukku Helsingin poliisilaitokselta.

Taskuvarkaita, paritusta ja rahaväärennöksiä vakavampia uhkia ei poliisin mukaan näillä näkymin ole. Sisäministeri Kari Rajamäki tosin on kertonut Suomen varautuneen myös terrori-iskun mahdollisuuteen.

Europol lähettää Helsinkiin työntekijöitä suomalaisten viranomaisten tueksi. Kansainvälisten ammattirikollisjengien toimintaa pidetään silmällä jo nyt.

Turvajärjestelyjä hoitaa poliisin lisäksi myös pelastuslaitos, tulli, rajavartiolaitos ja puolustusvoimat. Vastuu itse kisatapahtumista kuuluu järjestäjille.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.