Mainos

Poliisi: Miehet vaanivat satoja tyttöjä netissä – tapaamisia ja seksiä

Miesten epäillään lähestyneen nuoria tyttöjä suosituilla keskustelupalstoilla. Osa keskusteluista on johtanut tapaamisiin, joissa epäillyt ovat olleet sukupuoliyhteydessä uhriensa kanssa.

KRP on saanut valmiiksi erittäin laajan lasten seksuaalista hyväksikäyttöä koskevan juttukokonaisuuden esitutkinnan. Tapaus siirtyy syyteharkintaan.

Tutkinta alkoi syksyllä 2011 yhden tytön seksuaalisesta hyväksikäyttöepäilystä laajentuen juttukokonaisuudeksi, jossa epäiltyjä miehiä on yli kaksikymmentä.

Poliisin mukaan eri puolella Suomea asuvia, 22-48-vuotiaita miehiä epäillään sadoista lapsiin kohdistuvista hyväksikäyttörikoksista. Miehet ovat toimineet yksin. Yhdellä heistä on rikollista taustaa vastaavista lapsiin kohdistuneista teoista.

Miesten epäillään lähestyneen satoja 9-15-vuotiaita tyttöjä suosituissa nettipalveluissa ja keskustelufoorumeilla.

Miehet ovat esiintyneet nimimerkeillä ja johdatellen keskusteluita seksuaaliviritteisiksi. Osa tapauksista on johtanut tapaamisehdotuksiin ja tapaamisiin, joissa epäillyt ovat olleet sukupuoliyhteydessä uhriensa kanssa. Vastineeksi uhrit ovat saaneet muun muassa rahaa, tupakkaa tai alkoholia.

Kolme juttuun liittyvää henkilöä alioikeus on jo tuominnut vankeusrangaistukseen muun muassa törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

Poliisi pyytää edelleen mahdollisia hyväksikäytön tai sen yrityksen uhreja ottamaan yhteyttä poliisiin, jolloin tutkinta voidaan käynnistää näiden tapausten osalta.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.