Mainos

Poliisi massiivisista tietomurroista: Haasteellinen tutkinta

Viime marraskuussa alkaneet nettisivujen tietomurrot ovat osoittautuneet poliisille haasteellisiksi tutkittaviksi, myöntää keskusrikospoliisin tutkinnanjohtaja Timo Piiroinen.

Poliisilla on esitutkinnassa viisi eri tapausta, joissa suomalaiskäyttäjien salasanoja, käyttäjätunnuksia ja sähköpostiosoitteita on vuodettu nettiin.

– Kyllä tämä on osoittautunut haasteelliseksi tutkittavaksi, kun olemme joutuneet hakemaan oikeusapua myös ulkomailta. Rikolliset ovat käyttäneet hyödykseen ulkomaalaisia palvelimia, mikä hidastaa tutkintaa merkittävästi, Piiroinen kertoo.

Piiroinen ei suostu kuitenkaan kommentoimaan, mistä maista KRP on pyytänyt oikeusapua. Poliisi on joutunut käyttämään tutkinnan edistämiseksi myös pakkokeinoja, mutta niitä Piiroinen ei tarkenna tutkinnallisista syistä.

Piiroisen mukaan rikolliset ovat vuotaneet nettiin yli 120 000 ihmisen käyttäjätunnuksia, salasanoja ja sähköpostiosoitteita. Näiden lisäksi 12. marraskuuta yli puolen miljoonan suomalaisen salasanat vuodettiin nettiin.

Poliisi on päättämässä myös viiden tietomurtotapauksen lisäksi esitutkintaa, jossa alle 15-vuotiasta poikaa on epäilty 24 eri tietovuodosta.

Poika sai hankituksi yhteensä muutamia tuhansia käyttäjätunnuksia, salasanoja ja sähköpostiosoitteita. Asia ei Piiroisen mukaan johtane poliisin toimesta mihinkään toimenpiteisiin, koska tekijä ei ole iän takia rikosoikeudellisessa vastuussa. Piiroisen mukaan pojalla ei ollut rikoskumppaneita.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.