Mainos

Poliisi lupaa: Vauvat haudataan asianmukaisesti

Oulun vauvasurmia tutkinut rikosylikomisario Seppo Leinonen lupaa, että viisi kuollutta vauvaa haudataan asianmukaisesti.

Vuonna 1979 syntynyt nainen on synnyttänyt vauvat itsenäisesti vuosina 2005, 2007, 2010–11 vuodenvaihteessa, 2012 ja 2013. Lapset ovat kuolleet ja nainen on säilyttänyt lapsiaan pakasteessa.

Tutkinta on valmistunut, ja asia etenee syyteharkintaan. Poliisi löysi viiden vauvan ruumiit kerrostalon kellarista kesäkuun alussa.

– Tämä on ollut pitkäkestoinen ja henkisesti vaativa juttu kaikille asiassa  mukana olleille: Omaisille, poliisille, tuttaville.  Juttu on erilainen tutkittava, koska uhreina on ollut puolustuskyvyttömiä lapsia. Juttu on koskettanut suurta määrää ihmisiä, totesi Leinonen

– Tietysti toivoisimme, ettei kukaan koskaan joutuisi kohtaamaan tällaisia asioita.

Jutun pöytäkirjassa on 550 sivua, josta epäillyn kuulustelu kattaa 300 sivua. Leinosen mukaan tämä kuvaa tutkinnan laajuutta. Juttua varten on kuulusteltu 28 ihmistä, muun muassa epäillyn ystäviä, työtovereita ja omaisia.

Epäilty on salannut raskaudet ja synnyttänyt kaikki lapset itse ilman avustajaa. Leinosen mukaan omaiset tiesivät yhdestä raskaudesta, mutta muista ei.

Lasten äitiä epäillään viidestä murhasta ja viidestä hautarauhan rikkomisesta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.