Mainos

Poliisi luottavainen Tampereen juhlallisuuksien turvallisuudesta

17:23

Huomenna järjestettävän presidentin itsenäisyyspäivän juhlavastaanoton turvallisuutta vartio noin 300 poliisia. Pirkanmaan poliisilaitoksen ylikomisario Harri Nojosen mukaan poliisi on valmis juhlia varten.

- Tällä hetkellä kaikki merkit viittaavat siihen, että Tampereelle on tulossa viihtyisä ja rauhallinen itsenäisyyspäivänjuhla, johon liittyy paljon tapahtumia. Toivomme, että turvaorganisaatiota ei jouduta erilaisten uhkakuvien takia laajentamaan enää tästä, Harri Nojonen sanoo.

Ryhmä paikallisia nuoria on järjestämässä Kiakkovierasjuhlat -nimistä mielenosoitustapahtumaa Tammelan torilla. Tapahtuman nettisivujen mukaan kyse on protestista eliitin juhlintaa vastaan

- Haluamme kritisoida eduskunnan ja vuorineuvoksien pröystäilyspektaakkelia. He juhlivat kun me maksamme viulut, tapahtuman nettisivuilla kerrotaan.

Poliisi on tietoinen tapahtumasta, mutta ei ole itse saanut minkäänlaista ilmoitusta tapahtumasta.

- Median ja nettikeskustelujen perusteella tällainen tapahtuma ollaan järjestämässä Tampereelle. Ketään varsinaista järjestäjää ei tuolle tapahtumalle ole ilmoittautunut, eli emme ole voineet suoraan keskustella siihen liittyvistä yksityiskohdista, Nojonen kertoo.

Poliisi varautunut mielenilmaukseen

Nojosen mukaan poliisi on ottanut huomioon niin Kiakkovieras -tapahtumasta kuin mahdollisista muista tapahtumista aiheutuvat uhat Tampere-talolla järjestettävälle juhlalle.

- Olemme ottaneet huomioon sen mahdollisuuden, että tämä taikka jokin muu esiin nouseva uhka saattaisi vaarantaa tai uhata tämän tapahtuman järjestämistä. Siltä osin olemme kyllä varautuneet, Nojonen vakuuttaa.

Suurin uhkakuva poliisin mukaan ovatkin sille liikenteelliset ratkaisut kaupungissa ja usean päällekkäisen tapahtuman logistiset vaikutukset.

Presidentti Sauli Niinistön isännöimä itsenäisyyspäivän juhlavastaanotto järjestetään nyt ensimmäistä kertaa Helsingin ulkopuolella. Pirkanmaan poliisilaitoksen lisäksi paikalle saapuu poliiseja ainakin Helsingistä, Lahdesta ja Jyväskylästä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.