Mainos

Poliisi löytänyt lähes 300 väärennettyä seteliä

Löydettyjen setelien laatu vaihtelee keskusrikospoliisin mukaan heikkotasoisista tulostinväärennöksistä hyvätasoisiin, painamalla tehtyihin väärennöksiin.

Poliisi on löytänyt Suomesta 286 väärennettyä euroseteliä tammikuun alun ja kesäkuun lopun välillä. Eniten väärennöksiä on tehty 50 euron seteleistä. Toiseksi eniten on väärennetty 20 euron seteleitä.

Keskusrikospoliisin mukaan löydettyjen seteleiden laatu vaihtelee heikkotasoisista tulostinväärennöksistä hyvätasoisiin, painamalla tehtyihin väärennöksiin.

Väärennettyjä seteleitä on löytynyt vähemmän kuin viime vuonna vastaavalla ajanjaksolla. Silloin seteleitä oli havaittu 549.

Kolikkoväärennösten määrä sen sijaan on kasvanut. Tänä vuonna on löydetty 1132 väärennettyä eurokolikkoa, kun vuosi sitten niitä oli havaittu 840. Valtaosa väärennetyistä rahoista on kahden euron kolikoita.

Euroopan keskuspankin mukaan väärennettyjä euroseteleitä on poistettu tämän vuoden alkupuoliskolla käytöstä kaikkiaan 300 000. Eniten on väärennetty 20 euron seteleitä. Lähes kaikki euroväärennökset havaitaan euroalueen maissa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.