Poliisi löysi satoja pulloja väärennettyä Koskenkorvaa – tunnistat väärennöksen korkista

Poliisi on takavarikoinut satoja pulloja väärennetyä Koskenkorva-viinaa, kertoo Sisä-Suomen poliisi.

Poliisi pääsi väärennösepäilyn jäljille, kun poliisipartio löysi huomattavan määrän väärennettyjä pulloja pysäyttämästään ajoneuvosta.

Pullojen sisällön turvallisuudesta suhteessa aitoon tuotteeseen ole poliisin mukaan toistaiseksi varmuutta.

– Pullojen sisältämän alkoholin todettiin sisältävän epäpuhtauksia, minkä vuoksi tuotteen turvallisuudesta ei voida olla varmoja, tiedotteessa kerrotaan.

Asiaa tutkitaan törkeänä alkoholirikoksena Sisä-Suomen poliisilaitoksella ja teollisoikeusrikoksena KRP:ssä.

Laitonta kauppaa epäillään

Poliisi epäilee pulloja levitetyn laittomasti, sillä kyseisiä väärennyksiä ei ole ollut myynnissä Alkossa.

Poliisi epäilee, että katukauppaan ja muuhun laittomaan levitykseen on päätynyt jo useita satoja pulloja. Pulloja on voitu välittää eri puolilla maata.

– Väärennettyä Koskenkorva-viinaa epäillään levitetyn ainakin Keski-Suomen alueella, josta pulloja on takavarikoitu pysäytetyn ajoneuvon lisäksi toisestakin paikasta, sanoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Ari Rutanen poliisin tiedotteessa.

Näin tunnistat väärennetyn Koskenkorva-pullon

Pullot näyttävät PET-muovisilta 0,5 litran Koskenkorva Viina -pulloja. Poliisilla on kuitenkin tiedossa merkkejä, joista väärennetyn tuotteen tunnistaa.

Poliisin tiedossa olevat väärennykset tunnistaa hopeanharmaasta korkista ja siitä, ettei pullon etiketissä ole panttimerkintöjä.

Aidon Korkenkorva-pullon tunnistaa siitä, että PET-muovisessa pullossa on beigen värinen korkki, pullon pohjassa lukee "Altia" ja Suomessa myytävissä pulloissa on lisäksi panttimerkinnät.

– Tuoteväärennöksissä on riskitekijöitä, koska tuotteen sisältö on suurella todennäköisyydellä jotain muuta kuin mitä etiketissä lukee. Tässäkään tapauksessa ei voida olla varmoja siitä, että väärennettyjen pullojen sisältö olisi turvallista juotavaksi. Alkoholin ostaminen pimeiltä markkinoilta on aina riski, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Matti RekolaKeskusrikospoliisista kertoo tiedotteessa.

Poliisi pyytää vihjeitä liittyen pullojen levittämiseen. Vihjeet pyydetään lähettämään sähköpostiosoitteeseen vihjeet.keski-suomi@poliisi.fi. Viestin otsikoksi pyydetään kirjoittamaan Koskenkorva.

1:36
Koskenkorvan kylässä sijaitseva tehdas on jo myyttisessä maineessa. Tältä siellä näyttää.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja