Poliisi löysi rikospaikalle jääneestä haisevasta johtolangasta ratkaisevan DNA-jäljen – "Lain koura tavoittaa rikoksentekijät!"

Poliisi kertoo ratkaisseensa lähes puolitoista vuotta vanhan törkeän varkauden Kontiolahdella. Ratkaisevana tekijänä oli tapahtumapaikalta löytyneestä oksennuksesta saatu DNA-tunniste.

Poliisi on saanut valmiiksi Kontiolahdella toissa vuoden joulukuussa tapahtuneen törkeän varkauden esitutkinnan.

Onttolassa sijaitsevaan työkonehalliin oli murtauduttu. Poliisi sai tiedon murrosta aamulla 9.12.2019, ja selvisi, että hallista oli varastettu traktorimönkijä ja työkaluja.

Anastettu omaisuus oli siinä määrin huomattava, että asiaa on tutkittu törkeänä varkautena, kertoo poliisi tiedotteessaan.

Mönkijä löytyi myöhemmin saman päivänä Joensuun Noljakasta Aavarannan uimarannan läheltä hylättynä. Mönkijän luota lähteneiden jalanjälkien perusteella kaksi henkilöä oli ollut mönkijällä liikkeellä.

Mönkijä saatiin palautettua omistajalleen, mutta anastetut työkalut ovat jääneet kateisiin.

Poikkeuksellista jännitystä

Poliisi kirjoittaa, että yölliset murtopuuhat olivat aiheuttaneet ilmeisesti poikkeuksellista jännitystä tekijöissä, koska tapahtumapaikalla todettiin merkkejä pahoinvoinnista, joka johti rikoksen selviämiseen.

Konehallin nurkalta löytyi oksennusta, mikä osoittautui ratkaisevaksi johtolangaksi. Siitä saatiin selvitettyä ihmisen DNA-tunniste, jonka perusteella poliisi pääsi rikoksesta epäiltyjen jäljille. Toinen epäilty saatiin ilmi kuulustelujen kautta.

Rikoksesta epäillyiksi paljastui kaksi noin 20-vuotiasta joensuulaismiestä. Tapaus etenee syyteharkintaan.

Poliisi lopettaa tiedotteen muistutuksella.

– Vaikka aikaa kuluu, lain koura tavoittaa rikoksentekijät!

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja