Mainos

Poliisi löysi kaksi kiloa amfetamiinia jääkaapista

Poliisi ja tulli ovat viime kesästä lähtien selvittäneet huumausainerikoskokonaisuutta, jossa päätekijänä toimineen noin 50-vuotiaan vaasalaismiehen epäillään hankkineen useita kiloja hasista ja amfetamiinia ja levittäneen huumeita ainakin Seinäjoen ja Vaasan seuduilla sekä Turussa.

Tutkinnassa saatujen tietojen mukaan hankintojen kokonaismäärät ovat 5 kiloa hasista ja 5 kiloa amfetamiinia. Lisäksi mies yritti hankkia 5 kiloa amfetamiinia, mutta tämä hankinta epäonnistui.

Hasiksen mies hankki ja levitti viime syyskesällä. Tästä erästä poliisi sai takavarikkoon joitakin satoja grammoja. Syyskuussa mies tuotti Vaasaan kilon amfetamiinia. Joulukuussa mies hankki levitykseen 2 kiloa amfetamiinia, josta poliisin onnistui takavarikoida Vaasassa maastokätköstä noin puoli kiloa.

Helmikuussa mies yritti hankkia Etelä-Suomesta 5 kg amfetamiinia, mutta hänestä johtumattomista syistä hankkiminen ei onnistunut. Myöhemmin helmikuussa mies toimitti Turkuun 2 kg amfetamiinia, jonka poliisi takavarikoi kokonaisuudessaan turkulaisesta asunnosta.

Mies on vapautunut vajaa vuosi sitten vankilasta, missä hän kärsi pitkän tuomion törkeästä huumausainerikoksesta.

Juttukokonaisuudessa on ollut kiinniotettuna 16 henkilöä, joista 12 vangittuna. Neljä henkilöä on edelleen vangittuna. Juttuja käräjöidään ainakin Pohjanmaan, Etelä-Pohjanmaan ja Varsinais-Suomen käräjäoikeuksissa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.