Mainos

Poliisi löysi Kaartin uhkausvideon IP-osoitteen

Poliisi on edennyt Kaartin jääkärirykmentin henkilöstöä uhkailleen videon tutkinnassa.

Poliisi on saanut haltuunsa sen tietokoneen IP-osoitteen, josta upseereja uhkaileva video oli ladattu videopalvelu You Tubeen. Poliisi sai tiedot IP-osoitteesta Googlelta.

- IP-osoite johtaa ulkomaille, ilmeisesti Saksassa olevaan palvelimeen. Me joudumme nyt selvittämään tätä uutta palvelinta koskevaa tietoa ja sitä, saako tältä palvelimelta jotain uutta tietoa, kertoo tutkinnanjohtaja Mikko Masalin Helsingin poliisista.

- Tekijään emme voi tässä vaiheessa vielä ottaa kantaa, sillä voi olla, että ketju jatkuu palvelimelta eteenpäin vielä toisiin palvelimiin tai sitten ei.

Poliisi on saanut videoon liittyen myös useita yleisövihjeitä.

- Vihjeet ovat hyvin vaihtelevia. Osassa ihmiset kertovat ilman suurempia perusteluja, miksi epäilevät jonkun tietyn henkilön olevan videon takana. Toiset tiedot ovat sitten hieman yksityiskohtaisempia. Näitä poliisi nyt perkaa ja selvittää.

Poliisi arvioi, ettei tekijä ole ajatellut videon seurauksia loppuun saakka.

- Videon sisältö ja kaikki muut poliisin tiedossa olevat seikat kun otetaan huomioon, niin poliisi ei pidä videota varteenotettavana uhkana vaan tässä on kyseessä ennemminkin huono ja ajattelematon pila.

Poliisi tutkii uhkausvideota kunnianloukkauksena ja laittomana uhkauksena. Rangaistusasteikko näissä rikkeissä on lievimmillään sakkoja ja ankarammillaan kaksi vuotta vankeutta.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.