Mainos

Poliisi: Lontoon turistipaikkoja kuvataan terroritarkoitukseen

Lontoon poliisi on julkistanut metrotunneleista sekä kaupungin muista maamerkeistä kuvattua videomateriaalia, joita ovat kuvanneet poliisin epäilyksen mukaan terroristijärjestö al-Qaidan jäsenet.

Viranomaiset arvelevat, että terroristit ottavat selvää potentiaalisista terrori-iskukohteista kuvaamalla niitä etukäteen.

Poliisi julkisti videomateriaalin, koska julkisuudessa on arvosteltu viime aikoina paljon sitä, että poliisi pysäyttelee jatkuvasti Lontoon maamerkkejä kuvaavia ihmisiä. Britannian poliiseilla on terrorismin vastaisen lain pykälän 44 nojalla oikeus pysäyttää ja tutkia kenet hyvänsä.

Nyt julkaistu videomateriaali on johtanut kahden algerialaismiehen vankeustuomioihin. Tosin heidän tuomioillaan ei ollut mitään tekemistä terrorismin kanssa, vaan kaksikko tuomittiin petoksesta ja heidät on myöhemmin karkotettu maasta.

Terrorismilakipykälä 44 on herättänyt jo pitkään kiivasta keskustelua Britanniassa. Muun muassa ammattikuvaaja Grant Smith pitää Sky Newsin haastattelussa poliisin toimia liioiteltuina.

- Vain se, että joku sattuu kuvaamaan kadulla, ei voi tehdä hänestä automaattisesti terroristiepäiltyä, Smith arvostelee.

(MTV3 - AP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.