Mainos

Poliisi lisää partioita taskuvarkaiden kitkemiseksi

Helsingissä poliisi aikoo saada kuriin kaupungissa rehottavan taskuvarasongelman ja lisää etenkin siviilipartioita kauppatorin ja rautatieaseman välimaastoon.

Kahden viikon aikana poliisi on ottanut kiinni 20 romanialaista lompakkovarasta. Taskuvarkaat ovat muun muassa soluttautuneet turistiryhmiin ja iskeneet ruuhkassa liikennevaloissa.

- Kesän aikana on ollut muutamia erilaisia ryhmiä liikkeellä ja tämä viimeisin buumi alkoi kaksi viikkoa sitten ja sen yhteydessä on tehty noin 20 kiinniottoa. Tekijät ovat tällä kertaa romanialaisia, kertoo rikoskomisario Kari Niinimäki Helsingin poliisin talous- ja omaisuusrikosyksiköstä.

Poliisin mukaan varkaita ei voida suoraan yhdistää romaniasta tulleisiin kerjäläisiin. Romaneja ja viranomaisia yhdistävän neuvottelukunnan puheenjohtaja tuomitsee lain rikkomisen, vaikkei se syntyisikään tekijän omasta tahdosta.

- Olen huolissani sekä tästä kerjäläisilmiöstä että myös mahdollisesta rikosuutisesta. Epäilen kokoonpanojen olevan osa ihmiskauppaa. Nämä ihmiset eivät vätlttämättä tee näitä töitä vapaaehtoisesti, pohtii Romaniasiain neuvottelukunnan puheenjohtaja Pekka Haavisto.

Varkaita kiinnostaa poliisin mukaan vain käteinen raha. Tarkuvarasilmiö rehottaa poikkeuksellisen pahana myös muissa suurissa kaupungeissa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.