Mainos

Poliisi: Lieksalaismies tyhjensi 75-vuotiaan tilin

Lieksalaisen nuoren miehen epäillään nostaneen 75-vuotiaan miehen pankkitililtä noin 10 000 euroa. Rikos paljastui, kun mies ei voinut maksaa enää laskujaan pankkitililtä.

Poliisin mukaan 25-vuotias epäilty nosti rahat pankkiautomaatilta uhrin pankkikortilla ja tunnusluvulla. Uhri ja epäilty asuivat samassa taloyhtiössä ja epäilty oli tarjoutunut auttamaan naapuriaan arkiaskareissa. Hän muun muassa kuljetti vanhaa miestä kauppaan ja muille asioille.

Uhri oli pyytänyt miestä nostamaan rahaa tämän pankkitililtä. Epäilty piti kuitenkin suurimman osan rahoista itsellään.

Kun uhrin pankkitilillä olleet säästöt loppuivat, epäilty nosti uhrin nimissä luottofirmoilta tekstiviestillä kymmenen erisuuruista pikavippiä ja nosti rahat jälleen automaatilla.

Rankka rikostausta

Poliisi esittää miestä vangittavaksi tänään Pohjois-Karjalan käräjäoikeudessa. Häntä epäillään törkeästä maksuvälinepetoksesta.

Poliisin mukaan epäillyllä on rankka petostausta. Viime kesäkuussa Itä-Suomen käräjäoikeus tuomitsi miehen kaikkiaan 19 petoksesta, kavalluksesta ja näpistyksestä yhteensä puolentoista vuoden vankeusrangaistukseen. Tuomio ei ole lainvoimainen, koska mies on valittanut tuomiosta korkeimpaan oikeuteen.

Miestä epäillään myös kavalluksesta autokaupassa. Poliisin mukaan mies sai toimeksiannon kotkalaiselta mieheltä myydä tämän pakettiauto ja ostaa tilalle edullisempi.

Epäilty otti myynnistä saamat rahat itselleen ja jätti uuden pakettiauton kokonaan hankkimatta.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.