Mainos

Poliisi: Lapsia ei jätetty heitteille Malminkartanon tulipaloon

Helsingin poliisin mukaan Malminkartanon tulipalossa ei ollut kyse lasten heitteillejätöstä, vaikka neljä 6–14 vuotiasta lasta oli yksin kotona tulipalon syttyessä yli kahdelta aamuyöllä.

– Yöllä päivystäneiltä poliiseilta saadun raportin mukaan kyseessä on täysin normaali perhe, ja kyse ei ole minkäänlaisesta laiminlyönnistä, Helsingin poliisin päivystävä tutkinnanjohtaja Mikko Halme toteaa.

Halmeen mukaan vanhemmat voivat aivan hyvin olla silloin tällöin poissa kotoa, kun lapset tai ainakin osa lapsista on teini-ikäisiä.

– Tässä ei ole kyse siitä, että perhe olisi jätetty (heitteille). Itsekin jätin muksuni tuossa iässä välillä kotiin. Kyllä he pärjäävät illan ajan, kun jääkaapissa on ruokaa, Halme jatkaa.

Lapset pelastuivat paritalon terassilla roihunneesta tulipalosta ajoissa, kun yksi lapsista heräsi makuuhuoneen ikkunan hajottua palon voimasta. Palon arvellaan saaneen alkunsa terassilla poltetusta ulkotulesta. Kukaan ei loukkaantunut.

Pelastuslaitos oli saanut hälytyksen tulipalosta kello 2.39 aamuyöllä. Perheen äiti oli saapunut paikalle heti kuultuaan tulipalosta.

Poliisin palo- ja räjähdejaos aloittaa tapauksen ja palon syttymissyyn varsinaisen tutkinnan vasta ensi viikolla.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.