Mainos

Poliisi lakkolaisten kimppuun Etelä-Koreassa

Etelä-Korean viranomaiset jyrkensivät tänään otteitaan työtaistelujen tukahduttamiseksi. Poliisi pidätti ay--aktivisteja, opiskelijoita ja toisinajattelijoita tuhansien ammattiliittolaisten mentyä lakkoon vastalauseeksi pakkolomautuksille.

Tänään oli 47727 ammattiliiton jäsentä täysimittaisessa lakossa kymmenellä työpaikalla ja 18000 puolipäivälakossa, kertoi Etelä-Korean metallityöväenliiton edustaja. Yli 5000 lakkolaista kokoontui Soulin keskustan rautatieasemalle marssiakseen perinteiselle mielenosoituspaikalle Myongdongin katedraaliin, jossa useat lakkojohtajat ovat paossa poliisia. Poliisi etsintäkuulutti viime viikolla kuutisenkymmentä lakkojohtajaa ja pidätti 19 laittomien työtaisteluja järjestämisestä.

Pakkolomautukset liittyvät Etelä-Korean talouselämän laajaan ja kipeään uudelleenjärjestämiseen, johon Etelä-Korea suostui joulukuussa saadakseen 57 miljardin dollarin (315 miljardin markan) rahoituspaketin Kansainväliseltä valuuttarahastolta IMF:ltä. Etelä-Korean työttömien määrä on joulukuun jälkeen lisääntynyt yli 1,5 miljoonalla. Etelä-Korean työttömyysaste oli toukokuussa korkeampi kuin kertaakaan 20 vuoteen eli 6,9 prosenttia oltuaan vain 2,6 prosenttia vuonna 1997.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.