Mainos

Poliisi kuulustelee brittialuksen johtoa öljypäästöstä

Ahvenanmaan lainsäädäntö ei velvoita aluksen kapteenia tai varustamoa korvaamaan aluksen päästöjä niiden suuruuden mukaan.

Turun poliisi kuulustelee huomenna Lettlands-brittialuksen kapteenia ja konepäällikköä, koska aluksen epäillään laskeneen mereen 300-4000 litraa öljyä. Öljy havaittiin eilen Ahvenanmaan eteläpuolella Kökarista noin 32 kilometriä lounaaseen.

Turun poliisi päättää huomenna kuulustelun jälkeen, päästetäänkö miehet jatkamaan matkaa vai jäävätkö he Suomeen.

Oikeudenkäynti tullaan aikanaan pitämään Ahvenanmaalla, jonka vesillä päästö havaittiin.

Ahvenanmaan lainsäädäntö ei vielä velvoita aluksen kapteenia tai varustamoa korvaamaan aluksen päästöjä niiden suuruuden mukaan. Jos vastaava päästö olisi sattunut muualla Suomessa, korvaussumma nousisi Turun poliisin mukaan useisiin tuhansiin euroihin.

Kökarin alueella partioinut merivartioston vartiolaiva Telkkä haki öljynäytteen sekä kauppalaivasta että merestä. Näytteiden tulokset valmistuvat Keskusrikospoliisin laboratoriosta muutaman viikon kuluttua.

Rajavartiolaitoksen valvontahelikopteri havaitsi eilen partiolennollaan brittiläisen kauppa-aluksen liepeillä veteen sekoittunutta öljyä eli niin sanottua pilssivettä. Öljyä oli meressä 5 merimailin eli 9 kilometrin pituisella ja 0,1 merimailin eli 0,18 kilometrin levyisellä alueella.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.