Mainos

Poliisi kutsuttiin hätiin 9-vuotiaan varastettua salasanan

Muutama viikko sitten Yhdysvalloissa Fairfaxissa sijaitsevan koulun henkilökunta luuli joutuneensa krakkerin uhriksi. Joku oli muuttanut koulun opettajan salasanoja koulupiirille kuuluneessa Blackboard-järjestelmässä. Kyseistä nettijärjestelmää käytetään opettajien, oppilaiden ja vanhempien kommunikointikanavana.

Paikallinen poliisi kutsuttiin tutkimaan tietomurtotapausta. Computerworld kertoo verkkosivuillaan, että poliisi jäljitti tapauksen 9-vuotiaan koulun oppilaan kotiin. Poliisikin oli luullut alunperin, että Blackboardiin oli murtauduttu. Kävi kuitenkin ilmi, että oppilas oli yksinkertaisesti ottanut opettajan salasanan salaa pöydältä ja käytti sitä opettajan salasanojen vaihtamiseen.

Blackboard-järjestelmän asiantuntijoiden mukaan oppilas ei kuitenkaan pystynyt saamaan paljoakaan vahinkoa aikaan. Tunkeutuja ei päässyt esimerkiksi toisiin koulun koneisiin tai muuttamaan arvosanoja.

Tämä ei kuitenkaan estänyt paikallislehtiä uutisoimasta tapausta tietomurtona, josta nyt kiisteellään.

- Kyseessä ei ollut tietomurto, paitsi jos ajatellaan, että 9-vuotiaan oppilaan pöydältä nappaama käyttäjätunnus ja salasana on tietomurto, toteaa Blackboardin Michael Stanton.

Koululautakunnan. puheenjohtaja ei koulun säännösten takia vahvista, että pahantekijä olisi ollut oppilas. Tunkeutujaa vastaan ei kuitenkaan aseteta syytteitä. Puheenjohtajan mukaan asia otetaan kuitenkin vakavissaan.

- Mitään pahaa ei tapahtunut tällä kertaa, mutta meidän täytyy varmistaa, että näin ei tapahdu uudestaan, hän kommentoi.

Hän lisäsi, että avainasia on pitää salasanat turvassa urkkivilta silmiltä.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.