Mainos

Poliisi koventaa otteitaan pihakarhujen poistamiseksi Pohjois-Karjalassa

Karhut ovat käyneet entistä pelottomimmiksi Itä-Suomessa.

Pohjois-Karjalassa viranomaisille on tullut jo yli 140 ilmoitusta asutuksen lähellä liikkuvista karhuista.

Nälkiintyneitä karhuja on tähän saakka yritetty karkottaa, mutta nyt poliisi on päättänyt lopettaa kaikki pelottomasti käyttäytyvät karhut.

Elämä karhujen kanssa on mennyt Pohjois-Karjalassa varsinaiseksi sylipainiksi. Nälkäisiä karhuja on yritetty hätistellä takaisin metsään.

- Lähinnä koirilla ja sitten meillä on ollut noita kumitäytteisiä karkotuspaukkuja haulikkoon, joilla karhuja on sitten ammuttu, kertoo Suurriista virka-apuorganisaatio SRVA:n yhdysmies Matti Törrönen.

Karkotus ei tuota enää toivottuja tuloksia ja poliisi on joutunut koventamaan otteitaan. Pihakarhut lopetetaan jatkossa poliisilain nojalla.

- Niin sanotusti lievemmissä tapauksissa karkottamista vielä yritetään mutta päätoimintalinja on tämä lopettaminen, toteaa Pohjois-Karjalan poliisilaitoksen apulaispoliisipäällikkö Pentti Nurminen.

- Poliisi on joutunut tässä tämän syksyn aikana Pohjois-Karjalassa harjoittamaan petopolitiikkaa ja se ei ole poliisin varsinainen tehtävä.

Karhujen hätistelyyn on käytetty useita satoja työtunteja ja välillä karkottajatkin ovat olleet vaarassa.

- Oli tuossa keskustassa oli yks yö meillä tilanne niin siinä meinasi karhu päälle tulla vain vielähän se jätti tekemättä sen, Törrönen kertoo.

Paikallisilta asukkailta löytyy yllättävän paljon ymmärrystä nälkiintyneille karhuille, nyt vain toivotaan että talviuni koittaisi pian.

(MTV3)

Katso Keimo Lehtiniemen juttu:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.