Mainos

Poliisi: Koulu-uhkaukset todennäköisesti samalta lähettäjältä

Poliisin mukaan ylöjärveläiskouluille lähetetyt uhkausviestit ovat todennäköisesti samalta lähettäjältä.

– Sähköpostiviestit lähetettiin koulujen opettajille ja rehtoreille. Viestien sisältö oli samankaltainen, joten on syytä epäillä, että niiden lähettäjä on sama henkilö, tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Hannu Kallioniemi kertoo MTV Uutisille.

Tiedätkö jotain?

Poliisi pyytää asiasta tietäviä ilmoittamaan tietonsa poliisille hyvin matalalla kynnyksellä sähköpostilla keskitettytutkinta.sisa-suomi(at)poliisi.fi tai numeroon 0295 445 690 ke klo 8-16 tai numeroon 0800-90022 (vastaaja).

Viisi koulua on saanut viime yönä sähköpostilla uhkaavia viestejä. Poliisin mukaan viestejä on lähetetty Kurun yhtenäiskouluun, Viljakkalan kouluun, Ylöjärven yhtenäiskouluun, Veittijärven kouluun ja Ylöjärven lukioon. Uhkausviestejä on lähetetty myös helmi- ja maaliskuun alussa.

Aiemmin Viljakkalan koululle on kuukauden sisällä tullut uhkaviestejä useassa ryppäässä.

Lähettäjä on salannut jälkensä käyttämällä anonyymipalvelinta. Poliisin mukaan anonyymipalvelimesta lähetetyt viestit vaikeuttavat tutkintaa.

– Kun viestit on lähetetty anonyymipalvelimelta, emme saa lähettäjää selville tietoteknisin keinoin. Emme kuitenkaan nosta tutkinnassa käsiä pystyyn, meillä on muitakin tutkintamenetelmiä. Myös vihjeet ovat ensiarvoisen tärkeitä, Kallioniemi sanoo.

Poliisin mukaan uhkaukset ovat hyvin todennäköisesti ilkivaltaisia, mutta suhtautuu niihin kuitenkin vakavasti. 

– Uhkailut eivät ole kohdistuneet tiettyihin henkilöihin eikä kyse ole esimerkiksi pommiuhasta. Viesteillä on yleisemmin uhattu henkeä ja terveyttä. Suhtaudumme näihin aina vakavasti, tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Hannu Kallioniemi korostaa.

Poliisin uhka-arvion mukaan koulunkäynti jatkuu lähes normaalisti. 

Poliisista kuitenkin kerrotaan, että se partioi koulujen läheisyydessä normaalia tarkemmin. Poliisi jatkaa rikosten selvittämistä.


Juttua on täydennetty klo 16:55 tutkinnanjohtaja Hannu Kallioniemen kommenteilla.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.