Mainos

Poliisi kokoaa yhteen tietoja luvattomista aseista

Poliisihallitus on käynnistänyt selvityksen Suomessa liikkuvien luvattomien aseiden alkuperästä ja siitä, miten ne päätyvät rikollisten käsiin. Asiasta kertoo Savon Sanomat.

Lehden mukaan poliisille ilmoitetaan vuosittain runsaasti ampuma-aseiden katoamisia ja anastuksia, mutta kokonaiskuvaa tapausten määrästä ei ole aiemmin koottu yhteen. Sisäministeriön mukaan Poliisihallitus selvittää nyt luvattomien aseiden määrää ja kulkeutumisreittejä Suomessa.

- Selvitys on käynnissä, paljonko aseita anastetaan, mihin luokitukseen kuuluvia aseita ja mistä niitä viedään, kertoo poliisijohtaja Robin Lardot Poliisihallituksen rikostorjuntayksiköstä.

Asevarkauksien ja -katoamisten kartoittaminen on jatkoa selvitystyölle, jonka tarkoituksena on parantaa ampuma-aseiden käsittelyn turvallisuutta Suomessa.

- Tietojärjestelmät uudistetaan niin, että jatkossa koko ketju olisi jäljitettävissä: Milloin ase on tuotu maahan tai valmistettu, kuka aseen on milloinkin omistanut tai milloin se on varastettu, sanoo Poliisihallituksen asehallintopäällikkö Liisa Timonen.

Aserekisterin on määrä valmistua ensi vuoden puolivälissä.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.