Mainos

Poliisi kitkee kovin ottein prostituutiota ravintoloista

Poliisin valvonta on vähentänyt prostituutioita Helsingin ravintoloista. Poliisin tehovalvonta käynnistyi viime keväänä, kun MTV3:n 45 minuuttia -ohjelma raportoi häiritsevästä prostituutiosta Helsingissä.

Tämän jälkeen poliisissa käynnistyi prostituution tehovalvonta pääkaupungin ydinkeskustan alueella. Ravintoloissa prostituutio keskittyi kahteen ravintolaan, joissa toisessa ei poliisin mukaan ole enää prostituoituja.

Komisario Jussi Huhtelan mukaan ravintoloissa ei ollut kuin itsensä myyviä naisia tai sitten miehiä, jotka tulivat sinne palveluksia ostamaan.

– Eihän tässä ollut enää sitten mistään ravintolatoiminnasta oikein kysymys, Huhtela toteaa.

Etelä-Suomen aluehallintovirasto vei viime marraskuussa jatkoaikaluvat Alcatraz- ja Soho-ravintolalta. Tämän jälkeen Ravintola Alcatraz vaihtoi järjestyksenvalvojat ja esti prostituoitujen pääsyn ravintolaan.

Jatkoaikaluvan ehto: prostituoituja ei saa päästää ravintolaan

Komisario Huhtela ei ole nähnyt prostituoituja enää Ravintola Alcatrazissa useilla tarkastuskäynneillään. Hänen mukaansa Alcatraz toimii nykyisin normaalina striptease-ravintolana, jossa dj soittaa musiikkia ja tekee välispiikit.

Pari viikkoa sitten jatkoaikalupa palautettiin Alcatrazille koeluontoisesti viideksi kuukaudeksi. Luvan myöntämisen edellytyksenä on, ettei ravintolassa myydä enää seksuaalisia palveluita eikä siellä tapahdu enää hyvien tapojen vastaista toimintaa.

Poliisin havaintojen mukaan prostituoitujen määrä on sen sijaan lisääntynyt Ravintola Sohossa, jonka alkoholilupa on nyt vaakalaudalla. Komisario Huhtela sanoo, että viranomaiset tarkkailevat ravintolaa vielä hetken.

– Me otetaan sitten toisia keinoja käyttöön, jos mitään muuta uutta ei tapahdu, Huhtela jyrähtää.

Poliisin ja aluehallintoviranomaisten linja tiukentuminen on selvä: jos prostituoitujen sallitaan myydä seksuaalipalveluita ravintolassa, niin se johtaa ensin jatkoaikaluvan epäämiseen. Seuraavana keinona on anniskeluluvan määräaikaiseen peruuttaminen ja myöhemmin luvan peruminen kokonaan.

Poliisin erityistarkkailussa ovat myös Gentlemans Club - ja K24 -ravintolat Helsingin keskustassa.

Katsomo-video ei ole saatavilla

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.