Mainos

Poliisi kitkee katuprostituutiota pois Helsingin keskustasta

Poliisi on huolissaan Helsingin ydinkeskustan kaduille palanneesta katuprostituutiosta. Virkavallan mukaan maksullisten seksuaalipalveluiden tarjoaminen on ollut vilkasta etenkin Eerikinkadulla ja Mannerheimintien alkupäässä.

Myös osa alueen yrittäjistä ja asukkaista on murehtinut yleisen järjestyksen ja turvallisuuden puolesta.

Helsingin poliisi aikookin suorittaa sekä näkyvää valvontaa että erityisiä valvontaiskuja katuprostituutioon liittyen. Viimeisin tehoisku tehtiin 18.-20. maaliskuuta.

Poliisin mukaan tehostettu valvonta on tuottanut hyviä tuloksia Helsingin keskustassa. Valvonnassa on puututtu useisiin näkyviin seksin osto- tai myyntitapahtumiin, ja osallisille on kirjoitettu rike- tai päiväsakkoja.

Valvontaiskuja aiotaan suorittaa myös joihinkin ravintoloihin, joissa poliisin havaintojen ja vihjeiden perusteella epäillään tarjottavan maksullisia seksuaalipalveluita.

Tehostetulla valvonnalla poliisin tavoitteena on kitkeä katuprostituutio katukuvasta. Valvonta keskittyy toistaiseksi erityisesti Eerikinkadun, Yrjönkadun ja Mannerheimintien alueelle.

Seksipalvelujen myyminen ja ostaminen julkisilla paikoilla on Suomen järjestyslaissa kielletty sakkojen uhalla. Poliisi voi järjestyslain soveltamisen lisäksi puuttua katuprostituutioon poliisilain keinoin yleisen järjestyksen ja turvallisuuden vaarantuessa.

(MTV3)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja