Mainos

Poliisi kiekkofanien joukkotappelusta: Erittäin harvinaista

HIFK:n ja Jokereiden kannattajien välille syntyi eilisen Talviklassikko-pelin jälkeen joukkotappelu, johon osallistui lähes sata ihmistä. Päivystävä tutkinnanjohtaja Pekka Seppälä Helsingin rikospoliisista varmistaa, että rähinöitsijöiden lukumäärä oli suurempi kuin aikaisemmin oli tiedossa.

- Kummankin joukkueen kannattajia oli tappelupaikalla yli neljäkymmentä ihmistä. Yhteensä paikalla oli lähes sata ihmistä.

Osa joukkueiden kannattajista oli lähtenyt pelin jälkeen vielä jatkamaan iltaansa. HIFK:n ja Jokereiden fanit menivät Seppälän mukaan eri kaupunginosiin ja eri baareihin. Ilta muuttui lopulta rauhattomaksi, kun osapuolet alkoivat saada tekstiviestejä vastapuolelta.

- Jossain vaiheessa iltaa toinen faniporukka sai tietoonsa, että vastapuolen kannattajat ovat haastamassa riitaa.

Kaikki tappeluun osallistuneet eivät olleet seuraamassa Talviklassikkopeliä Helsingin Olympiastadionilla. Osa oli katsonut pelin ravintoloissa.

Poliisi keskeytti tappelun

Poliisi oli saanut hälytyksen Laakson ratsastuskentän lähettyville noin kahdentoista aikaan. Poliisi keskeytti joukkotappelun, josta olisi Seppälän mukaan voinut tulla rajumpikin ilman poliisin väliintuloa.

- Poliisi vei tappelupaikalta putkaan yksitoista rähinöitsijää. Loput tappelijoista onnistuivat pääsemään karkuun. Pidätetyt vapautettiin tänään puolen päivän aikaan.

Kaikki riitapukarit olivat olleet alkoholin vaikutuksen alaisena.

Urheilutapahtumiin liitetyt joukkotappelut ovat Suomessa erittäin harvinaisia, sanoo Seppälä.

- Jääkiekon ympärillä ei ole ollut tällaista liikehdintää, näin on ollut enemmän muissa lajeissa.

Katso Mari Karppisen juttu (Seitsemän uutiset 6.2.2011)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.