Poliisikoiran hellyttävä tarina: Paukkeeseen ja automatkoihin väsynyt Lyyli jäi eläkkeelle

Poliisikoiralla alkaa uusi elämä, kun eläkepäivät koittavat. Helsingin poliisilaitos kertoo Facebook-sivuillaan työuransa päättäneen Lyyli-koiran tarinan.

Poliisikoirat herättävät kansalaisissa suurta kiinnostusta. Helsingin poliisilaitokselta kerrotaan, että kaupunkilaiset kyselevät poliisilta paitsi koirien työstä myös siitä, minne eläkkeelle lähtevät poliisikoirat päätyvät.

”Yleisön pyynnöstä” Helsingin poliisi kertoo Facebook-sivuillaan työuransa poliisissa päättäneen Lyyli-koiran tarinan.

Lyyli lopetti poliisikoiran työt, koska stressaantui automatkoilla, pelkäsi pimeää ja pauketta. Lyyli ehti olla töissä 4,5-vuotiaaksi asti.

– Lyyli kuljetettiin Hämeenlinnan poliisikoiralaitokselle, jossa se vietti yhteensä 5 viikkoa. Tieto Lyylistä tavoitti Johannan, Lyylin nykyisen omistajan. Johanna kävi katsomassa Lyyliä ja ihastui saman tien, päivityksessä kerrotaan.

Johanna kertoo, että Lyylillä oli alkuun turvaton olo, koska kaikki oli uutta ja vierasta. Kertaalleen Johannan perhe ehti jo palauttaa Lyylin.

– Yksi naapureista oli lähestynyt Lyyliä liian nopeasti ja Lyyli oli napannut naapuria kädestä. Tilanne saatiin rauhoitettua, mutta Johanna vei Lyylin takaisin laitokselle. Sitä kävi katsomassa toinenkin mahdollinen uusi omistaja, mutta Lyyli ei lähtenyt hänen mukaansa. Niinpä Lyyli päätettiin ottaa takaisin Johannan perheeseen. Perheessä päätettiin, että nyt Lyyli jää, ja että uuteen tilanteeseen on sopeuduttava.

Lyyli tuli Heinoille viime vuoden marraskuussa. Nyt se on jo sopeutunut uuteen perheeseen. Lyyli on myös oppinut rentoutumaankin. Jäljestämisen sijaan leikki ja lenkkeily on nyt sen tärkeintä työtä. 

Lue myös:

    Uusimmat