Mainos

Poliisi kertoi, miten Salon järkyttävä onnettomuus tapahtui: Auto suistui tieltä jo ennen siltaa – "Suojakaide ei tässä tapauksessa auttanut"

0:17

Poliisi tutkii yhä 24-vuotiaan naisen hengen vaatinutta onnettomuutta. Naisen auto ajautui tieltä ennen siltaa ja suistui sillan kohdalta alas raiteille jääden lopulta junan alle Salossa. Tapausta tutkitaan kuolemansyyntutkintana ja liikenneturvallisuuden vaarantamisena.

Poliisi ei vielä voi varmasti sanoa, kuinka kauan auto oli ollut raiteilla ennen kuin juna törmäsi siihen. Auto oli ajanut pitkin Vanhaa Turuntietä ja pudonnut 12 metrin matkan raiteille.

– Ilmeistä on, etteivät nämä (putoaminen ja junan törmääminen) ole ihan samanaikaisesti tapahtuneet, kertoo ylikonstaapeli Mika Virolainen Lounais-Suomen poliisilaitokselta.

Virolainen ei vielä osaa myöskään sanoa, menehtyikö nainen jo pudotuksessa vai vasta törmäyksessä.

– Siinä kokonaisuudessa hän on menehtynyt. Sitähän ei tiedetä kuin sitten mahdollisesti kuolinsyytutkinnan jälkeen.

Junankuljettaja teki kaikkensa

Junankuljettajaa ei epäillä mistään rikoksesta. Poliisin mukaan kuljettaja oli havainnut tunnelista tullessaan raiteilla esteen, mitä oli ihan aluksi luullut hirveksi ja soittanut torvea. Hyvin nopeasti kuljettaja oli ymmärtänyt, että radalla oli auto.

– Siinä paikassa ei pitäisi autoja olla. Auto oli tumma ja silloin aurinko paistoi vasten kasvoja, joten se on voinut vaikuttaa (siihen, että näytti hirveltä). Mutta hyvin nopeasti, samalla sekunnilla, kuljettaja on aloittanut hätäjarrutuksen ja havainnut, että kyseessä on auto.

Virolaisen mukaan ihmiset ovat spekuloineet sillä, ovatko siltojen suojakaiteet riittäviä. Suojakaiteista ei tässä onnettomuudessa olisi kuitenkaan ollut apua, sillä auto suistui jo niitä ennen ulos tieltä.

– Auto on ajautunut ennen kaidetta pientareelle ja ojan puolelle, sitten vasemmanpuoleiset renkaat ovat osuneet kaiteeseen. Auto on ajanut täysin kaiteen suuntaisesti sen oikealta puolelta. Sitten auto on syöksynyt kevytrakenteisen aidan läpi ja raiteille. Vähän aiemmin jos olisi suistunut, olisi päätynyt ojaan, ja vähän myöhemmin olisi ollut kaide, mikä olisi varmasti siinä auttanut.

Poliisin mukaan auto tiettävästi putosi raiteille oikein päin, eli pyörilleen.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.