Mainos

Poliisi kehottaa vapunjuhlijoita kopeloimaan

Vaara vaanii vapunjuhlijoita. Poliisin mukaan juopunut juhlakansa on erityisen otollinen kohderyhmä taskuvarkaille.

Taskuvarkaat pääsevät toimimaan ihmismassassa huomaamattomasti ja taskuvarkaudet ovatkin yleinen ilmiö suurten kansanjuhlien aikaan. Poliisin mukaan laukkujen ja muiden kantamusten vetoketjut tulee sulkea kunnolla.

– Lompakkoa ei myöskään tule säilyttää takin avonaisissa taskuissa tai housujen takataskuissa, eikä pankki- tai luottokorttien tunnuslukuja tule missään nimessä säilyttää samassa paikassa korttien kanssa, ohjeistaa ylikomisario Seppo Kujala Helsingin poliisilaitokselta.

Jos vieraat ihmiset lähestyvät jollain tavalla epäilyttävästi, omia tavaroita kannattaa pitää silmällä tarkkaan. Lisäksi parasta olisi, jos pystyisi itse jatkuvasti käsikopelolla kokeilemaan, että tavarat ovat tallessa.

– Kyllä taskuvarkailta yleensä pystyy ihan maalaisjärjellä suojautumaan, mutta vappujuhlinnan tiimellyksessä ajatus ei välttämättä ole ihan terävimmillään. Moni ei esimerkiksi ole tullut ajatelleeksi, että teekkarihaalareissa on sen verran väljät taskut, että sinne menisi huomaamatta useampikin käsi, Kujala sanoo.

Jos lompakko, puhelin tai jokin muu esine häviää, rikosilmoitus pitää tehdä heti. Tarkka tapahtumapaikka ja -aika kannattaa painaa mieleen. Lisäksi poliisia kiinnostaa myös uhrin vaatetus, mikäli asioita joudutaan tutkimaan valvontakameroiden avulla.

– Yleisesti toivottavaa myös olisi, että juhlakansa nauttisi kuohujuomaa vain sen verran, että muistikuvia olisi muuallakin kuin valvontakameroissa.

Helsingin poliisi seuraa tänä vappuna juhlahulinoita yhteisöpalvelu Twitterissä. Poliisilaitoksen johtokeskus kertoo ajantasaisesti esimerkiksi vappukulkueen tunnelmista ja muusta vapun juhlinnasta.

Twitterissä varoitetaan myös siitä, jos jollain alueella tavataan esimerkiksi taskuvarkaita. Helsingin poliisilaitoksen Twitter-tili löytyy osoitteesta www.twitter.com/HelsinkiPoliisi.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.