Mainos

Poliisi käytti kyynelkaasua mielenosoittajiin Tanskassa

Mielenosoitus muuttui väkivaltaiseksi, kun mielenosoittajien ja poliisin välille oli tullut erimielisyyttä kulkueen reitistä.

Poliisi ja uutta nuorisotaloa vaativat mielenosoittajat ovat ottaneet yhteen Kööpenhaminassa. Poliisi on ottanut kiinni 436 mielenosoittajaa, mikä on suurin Kööpenhaminan poliisin milloinkaan pidättämien määrä.

Mielenosoittajat vaativat uutta nuorisotaloa keväällä puretun talon tilalle, ja he yrittivät vallata yhden rakennuksen. Poliisin arvion mukaan mielenosoittajia on ollut enimmillään 3000, kun taas mielenosoituksen järjestäjät puhuvat jopa 4000 osanottajasta.

Poliisin mukaan mielenosoittajat heittelivät savupommeja ja yrittivät kiivetä poliisiautojen yli, mihin poliisit vastasivat ampumalla kyynelkaasua väkijoukkoon. Kenenkään ei kerrottu loukkaantuneen.

Mielenosoitus muuttui väkivaltaiseksi, kun mielenosoittajien ja poliisin välille oli tullut erimielisyyttä kulkueen reitistä. Mielenosoitus ei kuitenkaan poliisin mukaan ollut yhtä väkivaltainen kuin aiemmat nuorisotaloon liittyvät mielenosoitukset.

(MTV3-AFP-STT-Reuters-Ritzau)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.