Mainos

Poliisi kävi omituisen keskustelun siepatun tytön lapsien kanssa

Kidnappauksesta epäillyn Philip Garridon jäljille päässyt poliisi on kertonut omituisesta keskustelusta, jonka hän oli käynyt siepatun Jaycee Lee Dugardin lapsien kanssa. Tämä tilanne herätti poliisin epäilyt ja johti Garridojen pidättämiseen.

Konstaapeli Ally Jacobs kertoo brittilehti Daily Mailissa äidinvaistojensa heränneen, kun hän oli keskustellut kasvotusten Garridon kanssa maanantaina. Aavistuksensa pohjalta Jacobs alkoi tutkia asiaa, joka vain muutamaa päivää myöhemmin paljastui kohutuksi rikokseksi.

Garrido olisi halunnut pitää uskonnollisen tapahtuman Berkeleyn yliopiston kampuksella Kaliforniassa, mutta yliopiston henkilökuntaan kuulunut henkilö oli huolestunut miehen käytöksestä. Kun paikalle hälytetty konstaapeli Jacobs tiedusteli, keitä mukana olevat tytöt ovat, Garrido totesi näiden olevan hänen lapsiaan.

- Kysyin tytöiltä koulusta ja he kummatkin vastasivat samanaikaisesti "Käymme koulua kotonamme", Jacobs kertoo.

Jacobs kertoo huomanneensa, että nuoremmalla tytöllä oli kuhmu silmänsä yläpuolella. Kuhmu oli hieman hiusten piilossa, mutta se oli iso.

- Kysyin, mitä hänen silmälleen oli tapahtunut ja hän vastasi samantien: "Se on syntymämerkki, sitä ei voi leikata ja se on minulla koko loppuelämäni", Jacobs kertoo.

- Hän vastasi aivan kuin harjoitellusti ja tulin epäileväksi. Halusin varmistaa, että tytöt ovat kunnossa. En niinkään poliisin näkökulmasta, vaan äidin silmin katsoen.

- Se oli hyvin "seinämäistä", lähes kuin puhuisi robotin kanssa. Aivan kuin tytöt olisi ohjelmoitu, Jacobs muistelee erikoista tilannetta.

Jacobsin mukaan vanhempi tyttö katsoi isäänsä kuin ylpeillen, aivan kuin tämä olisi ollut supertähti.

- Heillä oli sellainen omituinen katse silmissään - vaikutti siltä, että he olivat aivopestyjä zombeja, Jacobs kuvailee.

Tyttöjen vaatteet puolestaan olivat samantyyppiset kuin esimerkiksi Pieni talo preerialla -televisiosarjassa. Jacobsin mukaan lapset olivat hyvin kalpeita, ja heillä oli pitkät hiukset ja kirkkaat siniset silmät.

Jacobs oli kysynyt, mitä tytöt olivat isänsä kanssa tekemässä. Tähä Garrido oli todennut erikoisesti, että hän kouluttaa tyttöjä vuorovaikutukseen muiden ihmisten kanssa.

Karmiva kohtaaminen jäi Jacobsin mieleen. Hän soitti Garridon ehdonalaisvalvojalle ja mainitsi tyttäristä.

- Hän sanoi että hetkinen, ei Garridolla ole tyttäriä. Hengitykseni salpaantui, Jacobs kuvailee.

Vain tunteja myöhemmin Garidot pidätettiin.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.