Mainos

Poliisi kärvistelee rahavajeessa – rikostutkintakin heikentynyt

Poliisin mittavat säästötoimet ovat heikentäneet jo rikollisuuden torjuntaa.

Resurssivajeen vuoksi esimerkiksi Helsingissä kaikkia rikoksia ei pystytä tutkimaan tai tutkintaa joudutaan rajaamaan jopa niin, että rikos jää selvittämättä. Helsingissä poliisien määrä on vähentynyt 60 henkilöllä, ja se on toiminut vuoden alusta 2,5 miljoonaa euroa pienemmällä budjetilla kuin viime vuonna.

– Rikostutkinnassa juttuja tapetaan niin sanotusti tutkinnassa. Jos hyvä poliisitutkija tekisi vähän töitä, niin juttu saataisiin varmasti selvitettyä ja rikollinen kiinni. Nyt ei ole aikaa eikä mahdollisuutta tehdä sitä, sanoo entinen väkivaltarikosyksikön päällikkö, kansanedustaja Kari Tolvanen (kok).

Poliisissa lomautus- ja irtisanomisuhka on leijunut ilmassa jo pitkään. Toistaiseksi näin rankkoja toimenpiteitä ei ole pidetty poliisihallituksessa mahdollisena, vaikka Helsingin poliisin henkilökunta olisikin ollut valmis lomautuksiin.

– Näimme Helsingin poliisissa yhtenä vaihtoehtona, että olisimme voineet tietyllä aikajänteellä lomauttaa koko talon 1 700 vahvuinen henkilöstö. Sitä kautta olisi saatu kertarysäyksellä resurssikurimusta paikattua, kertoo poliisikomentaja Jukka Riikonen.

Uudessa hallitusohjelmassa poliisitoimintaan kohdistuu suuria haasteita muun muassa harmaan talouden kitkemiseksi. Hallitusohjelmassa resurssit pyritään pitämään entisellään, mutta taloudellisesti menoja tulisi karsia jopa kymmenellä miljoonalla.

Katso Johanna Tuurin juttu (Seitsemän uutiset 4.8.2011)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.