Mainos

Poliisi kähvelsi työpaikaltaan kahvirahoja vuosien ajan – vajaan 2000 euron saalis maksoi miehelle koko pitkän uran

Pirkanmaalainen vanhempi konstaapeli kähvelsi työpaikkansa kahvikassasta lähes 2000 euroa. Pitkän ja nuhteettoman uran poliisina tehnyt mies perusteli tekoaan taloudellisella hädällä. Miehen virkasuhde päättyi irtisanomiseen vuodenvaihteessa.

Kangasalan poliisiasemalla rikostutkijana työskennellyt vanhempi konstaapeli oli yksin vastuussa aseman kahvikassan hoidosta. Kassaa varten oli perustettu tili, jolta mies otti rahaa vuosien 2012-2016 välillä yhteensä 1989,50 euroa.

Jossain vaiheessa mies jäi kiinni, ja hänet pidätettiin virantoimituksesta, kunnes asia saataisiin selvitettyä. Tapausta puitiin Pirkanmaan käräjäoikeudessa viime kesänä. Oikeudessa mies myönsi tekonsa ja syyllistyneensä rikokseen. Hänet tuomittiin 40 päiväsakkoon kavalluksesta.

Toivoi armollisuutta – irtisanottiin

Tuomion jälkeen asia tuli puitavaksi myös Sisä-Suomen poliisissa. Asian tiimoilta järjestetyssä kuulemisessa mies kertoi häpeävänsä ”lapsellista tekoaan” syvästi ja kertoi sen lähteneen taloudellisesta hädästä. Mies kertoi, että tekisi toisin, jos vain voisi.

Mies toivoi poliisilaitokselta armollisuutta, sillä hän halusi jatkaa poliisin työssä. Hän myös vetosi pitkään ja nuhteettomaan virkauraansa.

Sisä-Suomen poliisi kuitenkin päätti, että mies irtisanotaan virastaan. Ratkaisua perusteltiin muun muassa sillä, että lain mukaan poliisin on käyttäydyttävä virassaan ja yksityiselämässään siten, ettei käyttäytyminen vaaranna ihmisten luottamusta poliisiin.

Niin ikään katsottiin, että neljä vuotta jatkunut, useampaan ihmiseen vaikuttanut rikollinen toiminta oli tarpeeksi vakava peruste virkasuhteen päättämiselle siitä huolimatta, että mies oli työskennellyt poliisina pitkään ja moitteetta. Myös miehen työtoverit kokivat, että miehen paluu työporukkaan olisi tuntunut mahdottomalta.

Miehen virkasuhde päättyi lopullisesti vuodenvaihteessa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.