Mainos

Poliisi kaavailee ympärivuorokautisia johtokeskuksia

Poliisin ympärivuorokautista toimintavalmiutta halutaan parantaa alueellisilla johtokeskuksilla, kirjoittaa sanomalehti Keskisuomalainen.

Lehden haastattelema poliisiylijohtaja Mikko Paatero ei halua vielä ottaa kantaa keskusten määrään, aluerajoihin tai sijaintipaikkakuntiin. Poliisihallituksen on kuitenkin tarkoitus päättää niistä vielä ennen juhannusta. Asiaa valmistelevan työryhmän pohjaehdotus on työn alla.

Vuoteen 2015 mennessä seitsemälle paikkakunnalle keskitettävillä hätäkeskuspalveluilla on Paateron mukaan vaikutusta asiaan.

- Nyt, kun hätäkeskusaluejako tiedetään ja suurin piirtein tiedetään myös, mitä hätäkeskukset voivat tehdä tulevaisuudessa, pitää meidän sopeutua siihen, katsoa mitä poliisipuolella tarvitaan ja sitä pohjaa vasten perustaa omia keskuksia.

Tällä hetkellä poliisin päivittäistoimintaa johdetaan pääosin poliisilaitosten omista tilannekeskuksista. Niitä ei kuitenkaan ole kaikkialla ja öisin johtovalmius hoidetaan osassa maata kotoa päivystämällä.

Johtokeskuksiin tulisi ympärivuorokautinen päällystötasoinen päivystys, joka muun muassa vapauttaisi resursseja kenttätyöhön.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.