Mainos

Poliisi kaahasi teinitytön kuoliaaksi Englannissa

Hayley Adamson, 16, kuoli välittömästi, kun hälytysajossa ollut poliisiauto kiiti 150 kilometrin tuntinopeudella 50 km/h rajoitusalueella Newcastlessa, Englannissa viime toukokuussa. Autossa ei ollut tapahtumahetkellä hälytysvaloja tai -sireeniä päällä. Asiasta kertovat BBC:n verkkosivut.

Autoa kuljettanut poliisi John Dougal, 41, todettiin tänään syylliseksi turmaan. Tuomari David Hodsonin mukaan Dougal ei voi enää välttyä ehdottomalta vankeusrangaistukselta.

150 km/h hälytysajossa ilman valoja ja sireeniä

Tilanne sai alkunsa, kun poliisiauton automaattinen rekisteritunnuksen ilmaisin hälytti edellä ajaneen auton olevan mahdollisesti kytköksissä rikokseen. Tästä syystä Dougal aloitti takaa-ajon. Hälytysvalot ja -sireenin hän päätti olla kytkemättä päälle, koska ei halunnut herättää mahdollisen rikollisen huomiota.

Eläkkeellä oleva poliisitarkastaja ja ajo-olosuhteiden asiantuntija oli sitä mieltä oikeudessa "että ei voi ajatellakaan tilannetta, jossa Dougal ei laittaisi hälytysvaloja ja -sireeniä päälle ajaessaan 150 km/h vauhtia".

Hayleyn perhe musertunut surusta

Hayley Adamsonin perhe julkaisi lausunnon heti turman jälkeen. Sen mukaan perhe on täydellisen rmusertunut Hayleyn kuoleman johdosta, eivätkä perheenjäsenet pysty tajuamaan mitä on tapahtunut.

Dougal saa lopullisen tuomionsa toukokuun 1. päivänä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.