Mainos

Poliisi julkaisi kuvia: Ovatko nämä sinun korujasi?

Länsi-Uudenmaan poliisilaitos on saanut haltuunsa joukon arvokoruja, joille se etsii nyt omistaa. Korut liittyvät todennäköisesti törkeisiin varkauksiin.

Länsi-Uudenmaan poliisilaitos tutkii parhaillaan kuutta omakotitaloihin kohdistunutta törkeätä varkautta. Varkaudet tapahtuivat viime kuussa Kirkkonummen keskustassa, Veikkolassa ja Nummelassa.

Poliisi sai Kirkkonummen Osmussaarenrinteen rikospaikan läheisyydestä yleisöhavainnon asuntomurrosta epäillystä miehestä ja hänen käyttämästään autosta. 

Rikoskomisario Janne Saari kertoo Länsi-Uudenmaan poliisin Facebook-sivuilla, että kyseinen noin 43-vuotias ulkomaalaismies otettiin kiinni viime kuun lopulla keskustahotellista Helsingistä. Samassa operaatiossa otettiin kiinni Katajanokan satamasta rikoskumppaniksi epäilty 41-vuotias ulkomaalaismies, jonka aikomus oli juuri poistua autollaan Baltiaan.

Rosvojen saaliina koruja kymmenien tuhansien arvosta

Poliisi löysi rikoskumppanin auton rakenteista kymmenien tuhansien eurojen arvosta koruja, jalokiviä ja kelloja. Omaisuus oli varastettu valtaosin Kirkkonummen, Veikkolan ja Nummelan asuntomurroilta.

Auton ohjaamosta ja tavaratilasta löytyi lisäksi laukku, joka oli anastettu Hyvinkään keskustan alueella viime kuun lopulla tehdyssä asuntomurrossa.

Tunnistamattomien korujen joukossa sormuksia ja ketjuja

Anastettua omaisuutta on luovutettu omistajilleen tutkinnan edetessä.

Poliisin hallussa on kuitenkin edelleen arvokkaita koruja, joita tiedossa olevat rikoksen uhrit eivät ole tunnistaneet.

Saaren mukaan on mahdollista, että korujen omistajat eivät ole edes huomanneet varkauksia.

– Jotkut varkaat ovat hyvin taitavia peittämään jälkensä, Saari toteaa.

Tunnistamattomien korujen joukossa on muun muassa useiden tuhansien eurojen arvoisia valkokultaketjuja sekä sormuksia.  Koruissa on kaiverruksina muun muassa "Eero 10.10.60" ja "Kerttu 10.5.44".

Koska löydetyt ja tunnistetut korut liittyvät asuntomurtoihin, poliisin mukaan nämäkin korut ovat todennäköisesti anastettuja.

Epäillyn käyttämästä autosta on havaintoja Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksen alueelta, Helsingistä ja Tampereen moottoritien ympäristöstä Hämeenlinnaan saakka. Rikospaikka ja korujen omistajat voisivat siis hyvinkin löytyä kyseisiltä alueilta.

Koruja voi kysellä poliisilta sähköpostisilla osoitteesta jromaisuus.espoo@poliisi.fi. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.