Mainos

Poliisi julkaisi kuvaa Stavangerin ryöstöstä

Ryöstö vaikuttaa erittäin tarkasti suunnitellulta. Poliisin mukaan ryöstäjät tiesivät jo etukäteen tarkasti, missä rahat olivat ja miten ryöstö tehdään.

Norjan poliisi julkaisi myöhään eilen osan Stavangerin pankkiryöstön valvontakameranauhoista. Nauhoista käy selville, että ryöstö oli erittäin tarkasti suunniteltu, ja se vietiin läpi sotilaallisen tarkasti. Aikaa ryöstöön kului vain 12 minuuttia. Asiasta kertoi torstaina ruotsalainen Aftonbladet-lehti verkkosivuillaan.

Poliisin julkisuuteen päästämillä nauhoilla näkyy yhteensä viisi miestä, jotka kaikki ovat naamioituneet ja pukeutuneet kokomustaan haalariin. Jokaisella ryöstäjällä on valkoinen heijastinnauha vasemmassa käsivarressaan.

Poliisin mukaan nauhan tarkoitus on mahdollisesti ollut se, etteivät ryöstäjät pakotilanteessa sekoita kumppaneitaan niinikään mustiin asuihin pukeutuneisiin Norjan poliisin erikoisjoukkoihin. Poliisin mukaan nauhat osoittavat ennen kaikkea sen, että ryöstäjät tiesivät jo etukäteen tarkasti, missä rahat olivat ja miten ryöstö tehdään.

Göteborgin poliisi pidätti myöhään tiistaina kolme miestä epäiltynä osallisuudesta ryöstöön. Miehet ovat iältään 24-30-vuotiaita. Poliisin mukaan pidätetyt ovat Ruotsin kansalaisia.

Norsk Kontantservice -pankkikonttori Stavangerissa ryöstettiin maanantaina keskellä päivää. Ryöstäjät olivat aseistautuneet konetuliasein, kaasunaamarein ja luotiliivein. Poliisin ja ryöstäjien välisessä laukaustenvaihdossa sai surmansa yksi poliisi. Myös yhden ryöstäjistä uskotaan haavoittuneen. Ryöstösaaliin oletetaan olevan yli 30 miljoonaa Norjan kruunua (noin 3,6 miljoonaa euroa). Ryöstäjät tavoittelivat lehden mukaan noin 50 miljoonaa kruunua.
(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.