Mainos

Poliisi julkaisi harvinaisen haalarikameravideon: Syytteet poliisin voimankäytöstä olivatkin keksittyjä

1:08

Stadin Derbyn mellakat olivat poliisille työläs urakka. Elokuun 10. päivä otettiin kiinni useita henkilöitä, eikä vakavammiltakaan välikohtauksilta vältytty.

Yksi kiinniotetuista väitti tapahtuman jälkeen, että poliisi käytti hänen kiinniotossaan liiallista voimaa. Poliisin haalarikameravideo kuitenkin kumosi miehen puheet. 

Haalarikameravideosta ensimmäisenä kertoneen Iltalehden mukaan kyseisten kameroiden avulla on selvitetty muun muassa pahoinpitelyitä.

Mies väitti heräilleensä kipuihin

Nyt kamera auttoi selvittämään Stadin Derbyssä tapahtuneen epäselvän kiinnioton. Se on toinen kerta, kun haalarikameraa käytetään selvittämään sitä, onko poliisi käyttänyt liiallista voimaa kiinniottotilanteessa.

Stadin Derbyn epäselvä tapahtuma alkoi, kun jalkakäytävälle heitettiin savupommi. Videolla näkyy, kuinka huppupäinen mies ottaa panoksen käteensä ja heittää sen kannattajien sekaan.

Mies väitti kiinnioton jälkeen, että poliisi oli käyttänyt liiallista voimaa ottaessaan hänet kiinni. Hän sanoi Iltalehden mukaan, että poliisi käytti niin paljon voimaa, että hänen kätensä vääntyi rikki. Kipujen takia hän väitti joutuneensa virumaan sellissä puolitajuttomana heräten toistuvasti kipuihin.

Haalarikameratallenteesta kuitenkin näkyy, että mies otetaan kiinni ja talutetaan rauhallisesti poliisiautoon.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.