Mainos

Poliisi joutui valehtelemaan sieppausdraamassa

Kesäkuun ensimmäisenä viikonloppuna yllättäen määrätty Etelä-Suomen lentorajoitus on paljastunut osaksi miljonäärin tyttären sieppauksen tutkintaa. Poliisi ei kuitenkaan kertonut sunnuntaina tarkemmin, miksi lentämistä rajoitettiin. Rajoitukset haittasivat lähinnä harrastusilmailua.

Ilmailurajoituksia oli Turun ja Helsingin välisellä alueella. Lisäksi ainakin Kiikalan lentokenttä Salossa suljettiin useammaksi päiväksi perjantaina 5. kesäkuuta. Kentälle pyrkiviä harrastajia vastassa oli sotilaspoliisi. Kenttäalueelle ei saanut mennä eikä ilmaan ollut pääsyä. Kentällä nähtiin puolustusvoimien tiedustelulennokkeja ja niihin liittyvää kalustoa. Harrastajat päästettiin takaisin kentälle tiistaina 9. kesäkuuta.

- Jokunen koululento jäi lentämättä. Ja pari konetta olisi lähtenyt Ruotsiin ilmailutapahtumaan viikonloppuna, muistelee Salon Seudun Ilmailukerhon puheenjohtaja Tapani Männistö.

- Ihmetytti, että se tuli niin äkkiarvaamatta. Mutta kyllä sen nyt ymmärrän, jos siinä oli kaappaukseen liittyvä operaatio kyseessä. Se on ollut täysin ymmärrettävä tilanne, hän toteaa.

Männistön mukaan rajoituksista kerrotaan yleensä hyvissä ajoin etukäteen, jolloin harrastajille jää aikaa siirtää kalustonsa pois jaloista. Nyt äkkinäisyys herätti ihmetystä ja ärtymystäkin.

Poliisi valehteli myös mystisistä seteleistä

Koneen säätiön hallituksen puheenjohtajan tytär siepattiin yli kaksi viikkoa sitten. Helsingin Sanomien haastattelema rikosylikomisario Kari Tolvanen kertoo, että siepattu lähti kotoaan vastoin tahtoaan.

Lehden mukaan "sieppaaja tai sieppaajat" olivat kieltäneet sotkemasta poliisia tapahtumiin. Poliisin puuttuessa tapaukseen naiselle uhattiin käyvän huonosti.

Turun poliisi antoi Tolvasen pyynnöstä valheellisen lausunnon myös turkulaisesta parkkihallista löytyneistä rahoista perjantaina. Tolvanen myönsi joutuneensa muuntelemaan totuutta suojellakseen siepattua.

- Panttivanki oli epäiltyjen hallussa emmekä siksi kyenneet tiedottamaan asioiden oikeaa laitaa, hän sanoo.

Poliisi ajoi takaa yhtä epäillyistä Turun keskustassa perjantaina. Paetessaan poliisia Louhen pysäköintihallissa epäilty sieppaaja pudotti osan lunnasrahoista. Pysäköintihallista löytyi tuolloin paperikassillinen seteleitä.

(MTV3-STT)

(9.6.)

Katso Kari Tolvasen studiohaastattelu (Seitsemän uutiset 14.06.2009)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.