Mainos

Poliisi: Joensuussa ei ole jengisotaa

Joensuun poliisin mukaan uudenvuodenyönä tapahtunut henkirikos ei liity esimerkiksi moottoripyöräjengien väliseen valtataisteluun.

– Kysymys on yksittäisten henkilöiden keskinäisestä välienselvittelystä, ei jengisodasta, muistutti rikosylikomisario Jorma Alvila Pohjois-Karjalan poliisin tiedotustilaisuudessa tiistaina.

– Joensuulaiset ovat uudenvuoden jälkeen kyselleet paljon asiasta poliisilta ja voin vakuuttaa, että Joensuussa on edelleen hyvin turvallista asua, Alvila sanoi vakavana.

Uudenvuodenyönä murhaan johtaneet tapahtumat liittyvät vuonna 2010 Joensuussa sattuneeseen puukotukseen. Murhaan syylliseksi epäilty 34-vuotias Vantaalla kirjoilla oleva mies on tuolloin puukotuksen uhriksi joutuneen veli. Puukotuksen uhri selvisi hengissä vain pikaisen ensiavun ja hätäleikkauksen ansiosta.

Poliisi mukaan uudenvuodenyönä konepistoolilla surmatulla 42-vuotiaalla kontiolahtelaisella miehellä oli yhteyksiä rikollisryhmäksi luokiteltuun United Brotherhood -järjestöön. Ampujalla puolestaan on vahva skinitausta Joensuusta.

– Hänellä on erilaisia pahoinpitelytuomioita, poliisi vahvisti.

Poliisin mukaan henkirikoksessa ei ole kysymys myöskään skinien vahvistumisesta seutukunnalla.

Uhkailu ei tullut yllätyksenä

Joensuun poliisi pitää täysin liioiteltuna mediassa viime viikolla liikkuneita tietoja, että jengiläisen hautajaisiin olisi ollut tulossa jopa 700 moottoripyöräjengiläistä.

– Heitä osallistui hautajaisiin korkeintaan vain muutamia kymmeniä, arvioi tutkinnanjohtajana toimiva rikoskomisario Jarkko Timonen Pohjois-Karjalan poliisista.

Timosen mukaan tämä kävi ilmi rikostutkinnan kuluessa, kun paljastui, että henkirikoksen taustalla on miesten vanhoja kaunoja.

Pohjois-Karjalan poliisi kiistää, että se olisi suhtautunut hautajaisten turvaamisessa lepsuiluun.

– Emme olleet näkyvästi esillä esimerkiksi kirkon edustalla kun saattoväki meni sisälle. Halusimme kunnioittaa hautajaisrauhaa. Kaikkeen ei voi kuitenkaan varautua, Timonen muotoili.

Timosen mukaan kuvaajien uhkailu ei tullut poliisille täytenä yllätyksenä. Poliisi on aloittanut oma-aloitteisesti tutkinnan tiedotusvälineiden edustajiin kohdistuneesta uhkailusta. Esitutkinta on kesken.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.