Mainos

Poliisi jahtasi asemiestä Helsingissä

Kaisaniemen metroasemalla ammuttiin kolmen jälkeen laukaus, jonka ampuja pakeni paikalta ilmeisesti yhä aseistautuneena. Kyseessä on poliisin mukaan mustasukkaisuusdraama.

Poliisi jahtasi tänään kuumeisesti aseistettua miestä Helsingin Hakaniemessä. Etsinnöistä huolimatta ammuskelijaa ei ole tavoitettu.

Takaa-ajo sai alkunsa hiukan kello kolmen jälkeen iltapäivällä, kun Kaisaniemen metron ylätasanteella kajahti laukaus. Kukaan ei loukkaantunut tilanteessa. Ampuja pääsi pakenemaan metrolla ilmeisesti Hakaniemen suuntaan.

STT:n haastattelemien silminnäkijöiden mukaan Kaisaniemessä Cafe' Metron pöydässä istui ulkomaalaissyntyinen mies ja vartijan vaatteissa ollut punatukkainen nainen.

Silminnäkijä kertoi nähneensä pariskunnan keskustelleen tiiviisti. Mies oli jo tuolloin heilutellut asetta kädessään. Kampaajan mielestä nainen ei kuitenkaan ollut näyttänyt ollenkaan pelokkaalta.

Laukauksen jälkeen Hakaniemen tori täyttyi poliiseista, jotka yrittivät selvittää karkulaisen reittiä ja olinpaikkaa.

Mustasukkaisuusdraama syynä

Päivystävän komisarion Tom Emmesin mukaan kyseessä oli mustasukkaisuusdraama. Laukauksen ampuja ja nainen ilmeisesti seurustelivat tai olivat ainakin seurustelleet keskenään.

Poliisi tietää, kuka ampuja on, mutta häntä ei oltu vielä iltaan mennessä saatu kiinni. Miehen etsintöjä laajennettiin Hakaniemestä muualle Helsinkiin. Poliisi ei myöskään ole löytänyt miehen käyttämää käsiasetta.

Musiikkiliikkeen myyjä oli istunut vartijan ja ampujan viereisessä pöydässä. Myyjä sanoi, että mies oli siisti, hänellä oli pieni parta, suorat housut ja tumma takki.

Hänen mukaansa mies oli sohinut ennen pakomatkaansa käsiaseella kohti vartijoita ja huutanut: "Pysykää poissa".

Mies uhkaili aseella

Komisario Emmes vahvistaa, että ase oli oikea eikä mikään leikkipyssy.

Laukauksen jälkeen mies ilmeisesti uhkaili aseella paikalle juosseita vartijoita, jotka perääntyivät uhkailijan tieltä. Kampaajan mukaan pöydässä istunut naisvartija käveli tyynesti pois paikalta. Ampuja puolestaan livahti liukuportaisiin ja maan alle metroon.

Poliisi eristi tapahtumapaikan laukauksen jälkeen ja aloitti teknisen tutkinnan. Se saatiin päätökseen jo viiden aikaan illalla. Myös Kaisaniemen metroaseman liikenne oli hetken aikaa pysähdyksissä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.