Poliisi jahdannut useita karhuja Pohjois-Karjalassa

Karhut ovat löytäneet tiensä omakotitalojen pihoille eri puolilla Pohjois-Karjalaa. Kiteen Kytäniemessä kaksi karhua vieraili viikonlopulla takapihoilla syömässä marjoja ja omenoita. Myös Lieksan Jamalissa pihoilla on liikkunut karhu. Sen elinalue on hyvin lähellä koulua.

Karhut eivät ole pelänneet koiria sen paremmin kuin paukkupatruunoita tai kumiluotejakaan.

Toinen Kytäniemessä liikkunut karhu kaadettiin maanantaina vastaisena yönä noin sadan metrin päässä asuintalosta. Toinen karhu pakeni metsään. Jamalissa liikkuva kontio ei maanantaiaamuun mennessä ollut palannut pihoille.

Poliisin mukaan sekä Kiteen että Lieksan karhut eivät ole välittäneet ihmisen läsnäolosta, vaan päästäneet ihmiset hyvin lähellä syömäpuuhiaan seuraamaan. Metsästäjien mukaan käyttäytyminen on selvästi vääristynyttä, sillä karhu karttaa luonnostaan ihmistä.

Poliisi joutui ampui karhuperheen

Aamulla viiden aikaan asuntovaunullinen henkilöauto törmäsi karhuun Ilomantsissa Lylyvaaran kohdalla. Karhu loukkaantui vakavasti, joten poliisi määräsi sen lopetettavaksi. Karhuemoa seurasi kolme erittäin pientä karhunpentua, jotka poliisi määräsi myös lopetettavaksi. Poliisi perustelee pentujen teloittamista sillä, etteivät nämä todennäköisesti olisi selvinneet talvesta.

(MTV3 - STT)

Lue myös:

    Uusimmat