Poliisi ja tulli takavarikoivat 15 kiloa metamfetamiinia

Tulli ja poliisi ovat paljastaneet laajan, lähinnä metamfetamiinia Suomeen järjestäneen välitysorganisaation toiminnan.

Tutkinta alkoi viime syksynä. Sen aikana viranomaiset ovat muun muassa saaneet takavarikkoon kahdessa eri yhteydessä yhteensä lähes 15 kiloa metamfetamiinia, yli 1000 Subutex-tablettia sekä yli 20.000 euroa käteistä rahaa. Takavarikot on tehty Orimattilassa ja Hämeenkoskella marras- joulukuussa 2008. Takavarikoitujen huumausaine-erien yhteisarvo katukaupassa on yli 1,5 miljoonaa euroa.

Jutun tutkinnan yhteydessä on kiinniotettu ja vangittu yli 30 henkilöä eri puolella Suomea. Edelleen vangittuna on Virossa asuvia henkilöitä sekä huumausaineiden vastaanottajia Savosta, Keski-Suomesta, Oulun seudulta, Päijät-Hämeestä ja Pohjois-Karjalasta.

Esitutkinnassa on selvitetty takavarikoitujen huumausaineiden olleen tarkoitetun levitettäväksi Savon, Keski-Suomen, Pohjois-Karjalan ja Oulun seudun huumausainemarkkinoille.

Juttukokonaisuuden yhteydessä on selvitetty lukuisia muita rikoksia, muun muassa törkeitä huumausainerikoksia, huumausainerikoksia, sekä niihin liittyviä pahoinpitelyjä, vapaudenriistoja ja ryöstö.

Asia tullaan käsittelemään Varkauden käräjäoikeudessa kesäkuussa 2009.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat