Mainos

Poliisi ja mielenosoittajat ottivat yhteen Valko-Venäjällä

Yli 159 ihmistä on loukkaantunut Valko-Venäjän pääkaupungissa Minskissä, kun poliisi otti yhteen mielenosoittajien kanssa. Arviolta 20 000 ihmistä osoitti mieltään presidentti Aleksandr Lukashenkolle ja hänen suunnitelmilleen liittää Valko-Venäjä tiiviimpään yhteyteen Venäjän kanssa.

Mellakkapoliisi yritti pysäyttää mielenosoittajien marssin Minskissä, jolloin mielenosoittajat heittelivät poliiseja kivillä ja osapuolten välillä puhkesi tappelunnujakoita. Poliisi pidätti useita kymmeniä ihmisiä. Mielenosoittajat kantoivat punavalkoisia Valko-Venäjän lippuja sekä Euroopan unionin lippuja.

-Eurooppaan ilman Lukashenkoa, heidän kylteissään luki. Lukashenkon suunnitelmat Venäjän ja Valko-Venäjän välisestä liitosta ovat synnyttäneet Valko-Venäjällä lukuisia mielenosoituksia viime vuosina.

Lukashenkon virkakauden oli määrä alun perin päättyä jo viime kesänä. Kiistanalainen vuonna 1996 järjestetty kansanäänestys pidensi kuitenkin Lukashankon virkakautta ja laajensi hänen valtuuksiaan. Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestö Etyj pyrkii välittämään hallituksen ja opposition välillä, jotta ensi vuodeksi kaavaillut parlamenttivaalit saataisiin onnistumaan. Hallituksen ja opposition välejä ovat viime kuukausina hiertäneet myös tärkeiden oppositiojohtajien pidätykset ja katoamiset.
(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.