Poliisi ja mielenosoittajat kahakoivat Kiinassa

Sadat poliisit ja parituhatta mielenosoittajaa ottivat kiivaasti yhteen Kiinan lounaisosassa sijaitsevassa Pan Tihuan kaupungissa eilen. Noin 40 ihmisen kerrottiin loukkaantuneen mellakoinnissa. Kiinan oloissa harvinaisesta kahakasta kertoi Hongkongissa toimiva Kiinan ihmisoikeus- ja demokratiakeskus tänään.

Kiinan lippu

Keskuksen mukaan kaupunkilaiset raivostutti tapaus, jossa ryöstäjien jahtaama liikemies yritti mennä hakemaan apua paikalliselta poliisiasemalta. Poliisit kuitenkin heittivät miehen takaisin kadulle, missä ryöstäjät puukottivat liikemiestä ja veivät hänen rahansa. Raivostuneet ihmiset kokoontuivat tämän jälkeen poliisiaseman eteen ja sytyttivät poliisiautoja tuleen.

Nopeasti vahvistuksia saaneet poliisit vastasivat kyynelkaasulla ja ampumalla varoituslaukauksia väkijoukon päiden yli. Ihmisoikeus- ja demokratiakeskuksen perustajan Frank Lun mukaan tilanne kaupungissa oli tänään edelleen jännittynyt ja uusia yhteenottoja voi puhjeta, jos esimerkiksi joku loukkaantuneista menehtyy vammoihinsa.
(STT-Reuters-DPA)

Lue myös:

    Uusimmat