Mainos

Poliisi ja junassa häiriköinyt mies yhtä ymmällään: Mistä "hyvin, hyvin päihtynyt mies" sai käsiinsä metreittäin räjähtävää tulilankaa?

Poliisi löysi junasta poistetun häirikön hallusta neljä metriä räjähtävää tulilankaa viikonloppuna. Viranomaiset eivät ole saaneet selville, mistä lanka on peräisin tai miten se on miehen haltuun päätynyt. Yhtä hämillään on mies itse, kertoo poliisi.

Mies poistettiin junasta Lahden kohdalla viime lauantaina. Syynä oli miehen humalainen häiriköinti. Koska häiriköinti jatkui vielä ratapihalla, paikalle hälytettiin vartijat ja lopulta poliisi.

Kun miestä oltiin siirtämässä putkaan, tämän hallusta löydettiin räjähtävää tulilankaa useamman metrin edestä. Kuulusteluissa ei ole selvinnyt, miten erikoinen matkatavara oli miehen mukaan päätynyt.

– Jos muisti on huono, niin muisti on huono. Ei ole löytynyt mitään järkevää selitystä, rikoskomisario ja tapauksen tutkinnanjohtaja Lila Havusela Hämeen poliisista toteaa.

Havuselan mukaan muistikuvien hataruutta voi selittää se, että mies sekä hänen seurastaan tavattu toinen henkilö olivat kiinni otettaessa ”hyvin hyvin päihtyneessä tilassa”.

– Emme edes tiedä, olivatko he menossa Helsinkiin vai tulossa sieltä, kun eivät itsekään oikein sitä muistaneet.

Poliisi jatkaa tapauksen esitutkintaa räjähderikoksena ja varomattomana käsittelynä.

– Tulilankaa oli neljä metriä, että on se aika pitkä pätkä. Mitään vahinkoa ei kuitenkaan meidän tietojemme mukaan ole ehtinyt tapahtua, Havusela sanoo.

Miestä epäillään myös toisen vahingoittamiseen soveltuvan esineen hallussapidosta, sillä hänen hallustaan löydettiin monitoimityökalu.

Poliisin mukaan rikoksista epäillyllä on aiempaa väkivaltarikostaustaa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.