Mainos

Poliisi iski aseetonta 8 kertaa tainnuttimella - Poliisijohto pöyristyneenä

Keskustelu tainnutusaseiden liiallisesta käytöstä on roihahtanut liekkeihin Australiassa. Julkisuuteen on tullut video, jossa poliisit käyttävät poliisiasemalla tainnutusasettaan useaan otteeseen aseetonta miestä vastaan.

Länsi-Australiassa vuonna 2008 tapahtunut välikohtaus tuli julki eilen, kun valtion rikoskomissio esitti parlamentille raportin, jossa todettiin, että tainnutusasetta käytetään väärin perustein. Video oli esimerkkinä osa raporttia. Raportissa suositellaan, että tainnutusasetta käytettäisiin vain silloin kun kyseessä on välitön loukkaantumisen riski.

Poliisijohdon mukaan videolla näkyvää tapausta ei voi mitenkään hyväksyä. Pääministeri Colin Barnett kutsuu tapahtunutta käytäntöjen vakavaksi rikkomiseksi. Hän vaatii tainnuttimen käytön ohjeistuksen tarkastamista.

Videolla aseeton mies ei suostunut riisuttuun ruumiintarkastukseen poliisiasemalla Perthissä. Hän huutaa tuskissaan, kun häneen käytetään tainnutusasetta kahdeksan kertaa. Miestä ympäröi yhdeksän poliisia. Kameran ulkopuolella häneen käytettiin tainnutinta vielä viisi kertaa lisää.

Poliisi käynnisti tapauksen jälkeen sisäisen tutkinnan, jonka perusteella kaksi vanhempaa konstaapelia sai sakot liiallisen voiman käyttämisestä.

Oheisella videolla näkyy otteita tapahtuneesta.

Myös toinen tainnutinkohu

Australian itärannikolla, New South Walesissa on puolestaan käyty keskustelua sydneyläisen miehen kuoltua eilen tainnuttimesta saamaansa iskuun. Poliisi oli ampunut tainnuttimella veitsin aseistautunutta murtomiestä rintakehään. Mies meni tajuttomaksi pian tämän jälkeen ja kuoli myöhemmin sairaalassa.

New South Walesin poliisipäällikkö on puolustanut poliisien menettelyä.

(MTV3 - AP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.