Mainos

Poliisi: Ilokaasun päihdekäyttö ei ongelma Helsingissä

Poliisin mukaan ilokaasun käyttäminen päihteenä ei ole ongelma Helsingissä. A-klinikkasäätiö kertoi eilen ilokaasun päihdekäytön olevan kasvussa Helsingin seudulla.

Ilmiön pelätään A-klinikkasäätiön mukaan leviävän laajemmaksi ongelmaksi nuorten keskuudessa.

Komisario Jari Taponen Helsingin poliisista kertoo, ettei poliisilla ole havaintoja nuorten käyttämisestä ilokaasua päihtymystarkoituksiin Helsingissä. Ilokaasu ei näyttäydy ongelmana.

– Ainakaan sen takia emme ole saaneet hälytyksiä. Jos ongelmia olisi, kyllä se meidän tiedossamme olisi, sanoo komisario Taponen, joka työskentelee yhteistyössä eri nuorten kanssa toimivien viranomaisten kanssa.

Taposen mukaan poliisi puuttuu häiriökäyttäytymiseen, jos yleinen järjestys tai kotirauha rikkoontuu.

– Näillä käynneillä emme ole havainneet ilokaasun käyttöä. En tietenkään sulje pois, etteikö ilokaasua käytettäisi, mutta se ei ainakaan tällä hetkellä ole ongelma. Olemme lehtitietojen ja tutuilta kuultujen huhujen varassa, mutta havaintoja käytöstä ei ole. Reagoimme heti, jos havaintoja ilmenee, Taponen vakuuttaa.

Poliisi on Taposen mukaan kuitenkin tietoinen ilokaasuun päihdekäyttöön liittyvistä vaaroista. Ilokaasun käyttöön liittyy mahdollinen tukehtumisvaara.

– Se on ihmiselle vaarallinen kaasu, jos se syrjäyttää hapen elimistössä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.