Mainos

Poliisi ihmetteli vesipisaroita keittiön ovessa

Ulvilan murhaoikeudenkäynnissä kuultiin tänään ensimmäisinä surmapaikalle saapuneita kahta poliisimiestä.

Kenttäjohtajan kanssa samassa partiossa ollut poliisi kertoo epäilleensä vaimoa Jukka Lahden surmasta heti surmayönä. Hän sai rikospaikalla tehtävääkseen keskustella tapahtumista perheenäidin kanssa. Samaan aikaan kenttäjohtaja otti haltuunsa muiden partioiden ohjaamisen.

Vain vähän aikaa poliisin tehtävissä toiminut konstaapeli jutteli naisen kanssa ja otti vammoista kuvia. Konstaapeli kertoi naisen esittäneen surmapaikalla epäilyn siitä, että teko liittyy hänen aviomiehensä työpaikkaan.

Nainen vaikutti tuolloin konstaapelin mukaan olosuhteisiin nähden tyyneltä. Poliisimiehellä oli myös aikaa silmäillä ympärilleen.

- Keittiön työtasolla pisti silmään puukkoteline, jossa oli paikka arviolta viidelle puukolle. Telineessä oli yksi tyhjä kolo. Siitä heräsi omat epäilyt.

- Lisäksi havaitsin keittiön ovessa punaisen jäljen. Ajattelin, että siinä on verta. Samassa ovessa pystysuoralla pinnalla oli muutama vesipisara, mikä herätti ihmetystä.

Vedelle ei löytynyt selitystä. Jäljistä ei saatu valokuvia, eikä ilmeisesti myöskään näytteitä myöhemmin. Poliisimies kertoo miettineensä jo tuolloin, kävikö leski pesemässä kätensä.

Naisen käytös jäi vaivaamaan konstaapelia. Hän mietti, miksei nainen pyytänyt poliiseilta lainkaan apua, vaan ohjasi rauhallisesti partion miehensä luo. Kotimatkalla hän tokaisi työparilleen, ettei usko tarinaan talossa olleesta ulkopuolisesta. Hän piti todennäköisenä, että tuore leski oli myös surmaaja.

Konstaapeli ei jälkikäteen ajateltuna usko, että nainen oli nukkunut yllään sama punainen paita, joka hänella oli surmahetkellä. Paita ei hänen muistikuviensa mukaan vaikuttanut niin ryppyiseltä, että se päällä olisi nukuttu.

Puolustus huomauttaa, että rikospaikalta paidasta otettujen valokuvien mukaan paita ei ollut erityisen sileä.

Konstaapeli ei enää työskennellyt tapauksen parissa. Hän ei kertonut käsityksistään tai veitsihavainnoistaan lainkaan ensimmäisessä poliisikuulustelussa, kun häntä kuultiin todistajana.

Tällä hetkellä vanhempana konstaapelina työskentelevä poliisimies valmistui poliisikoulusta vasta puoli vuotta Ulvilan tapahtumien jälkeen.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.