Mainos

Poliisi: Hyvinkään ampuja tunsi mahdollisesti osan uhreista

Poliisi on kuulustellut Hyvinkään ampujaksi epäiltyä 18-vuotiasta miestä tänään. Vielä ei ole selvinnyt syytä siihen, miksi hän tulitti ihmisiä Hyvinkään keskustassa perjantain ja lauantain välisenä yönä.

– Hän on kertonut päivän tapahtumista ja siitä, miltä hänestä tuntui. Mitään semmoista ei ole käynyt ilmi, josta motiivi olisi selvinnyt, rikoskomisario Mika Ihaksinen toteaa keskusrikospoliisista.

Hänen mukaansa on mahdollista, että ampuja tunsi joitain uhreja ainakin kasvojen perusteella. Ihaksisen mukaan epäilty on kuitenkin kertonut ampuneensa satunnaisesti ihmisiä, ei suunnitellusti.

– Uhrit ovat lähes saman ikäisiä kuin epäilty. Hän on hyvinkääläinen, niin on täysin mahdollista, että hän tunsi joitain uhreja. Siitä ei ole viitteitä, että hän olisi tarkoituksella ampunut joitain tiettyjä henkilöitä, Ihaksinen tähdentää.

Poliisin saamien tietojen mukaan epäillyllä pojalla ei ollut aselupaa kahteen aseeseen, joita epäilty mahdollisesti käytti ampumistapauksessa. Uutistoimisto STT:n poliisilähteen mukaan epäilty otti aseet vanhemmiltaan. 18-vuotias mies otti aseet luvatta kaapista. Aseet olivat poliisin mukaan asianmukaisesti lukittuina.

Tutkinnassa on käynyt ilmi, että ampuminen oli yhden henkilön teko.

Ampumavälikohtauksessa saivat surmansa 18-vuotias hyvinkääläinen nainen ja 19-vuotias Hyvinkään Tahkon superpesispelaaja. Seitsemän henkilöä on loukkaantunut, joista 23-vuotiaan naispoliisin tila on kriittinen.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.